Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας – Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει, επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπίας, στο 1ο ΑΣΣ Ελλάδας-Σερβίας και την 1η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας, που πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει ο πρωθυπουργός και στις 11.30 μετά την υπογραφή συμφωνιών, οι δυο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις των ομολόγων υπουργών Ελλάδας και Σερβίας για την οικονομία, τις υποδομές και μεταφορές, την ενέργεια, τον τουρισμό, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

Στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.

Στις 16.35, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και θα ακολουθήσει στις 16.50, τριμερής συνάντηση των Ηγετών Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας. Στις 17.45 οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, ενώ στις 18.15 θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας.

Στις 19.30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και θα ακολουθήσει στις 20.00 , παρουσία του πρωθυπουργού, η τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος