Τον Ντομινίκ Ράαμπ διόρισε η Μέι ως νέο υπουργό για το Brexit

Τον Ντομινίκ Ράαμπ διόρισε σήμερα ως νέο υπουργό για το Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Ντέιβιντ Ντέιβις, η οποία αποδυνάμωσε τη Μέι στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Στο μεταξύ, δημοσκόπηση δείχνει πως οι Βρετανοί ψηφοφόροι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit. 

“Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του βουλευτή Ντομινίκ Ράαμπ ως υπουργού για την Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της Μέι. Ο Ράαμπ ήταν προηγουμένως υπουργός Στέγασης.

ΕΕ: Η παραίτηση Ντέιβις δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ένωση

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τη βρετανική κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις χθες το βράδυ.

Όταν ρωτήθηκε αν η παραίτηση του Ντέιβις αποτελεί πρόβλημα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, απάντησε: “Όχι για εμάς. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευτόμαστε καλή τη πίστη με την (Βρετανίδα) πρωθυπουργό (Τερέζα) Μέι και τους Βρετανούς διαπραγματευτές”.

Εξάλλου ο Σχοινάς προειδοποίησε ότι “το χρονοδιάγραμμα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι στενό. Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα”, απέφυγε όμως να σχολιάσει την ίδια την παραίτηση του Ντέιβις.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επεσήμανε τέλος ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε τηλεφωνικά χθες το απόγευμα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

“Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις”

Ο επικεφαλής συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι ενωμένη καθώς προχωρά στις συνομιλίες για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την παραίτηση του υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

“Χάρηκα τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Ντέιβις”, δήλωσε ο Γκι Φέρχοφσταντ, που ηγείται της ομάδας του κοινοβουλίου για το Brexit, σε ανάρτησή του στο Twitter. “Ελπίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συσπειρωθεί σε μια θέση για να ολοκληρώσει μια ευρεία συμφωνία για τη σχέση με την ΕΕ. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις”.

Ο υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, υπέβαλε την παραίτησή του, διότι θεωρεί πως η πολιτική που προωθεί η πρωθυπουργός Τ. Μέι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Οι ψηφοφόροι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit

Το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων, που εγκρίνουν τους χειρισμούς της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, έχει μειωθεί στο 29%, το χαμηλότερο από τότε που ξεκίνησε να διεξάγεται η σχετική έρευνα τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων ORB International.

Το ποσοστό έγκρισης των κυβερνητικών χειρισμών στις συνομιλίες για το Brexit ανήλθε έως και το 55% το πρώτο εξάμηνο του 2017, αλλά έκτοτε έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, το 56% των ψηφοφόρων δεν είναι βέβαιοι ότι η Μέι θα εξασφαλίσει τη σωστή συμφωνία ενώ το 26% πιστεύουν ότι θα πετύχει τη σωστή συμφωνία.

«Η Μέι έχασε τον υπουργό της για το Brexit (Ντέιβιντ Ντέιβις) αλλά χάνει επίσης ολοένα και πιο πολύ την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», δήλωσε ο Τζόνι Χιλντ, γενικός διευθυντής της ORB International.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος