Τις πληγές της μετράει η Δυτική Αττική: 16 νεκροί, 6 αγνοούμενοι, 12 τραυματίες (video)

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της τραγωδίας που έπληξε την Δυτική Αττική, καθώς έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν και σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το Λεκανοπέδιο.

16 νεκροί, 6 αγνοούμενοι και 12 άτομα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ο τελευταίος απολογισμός.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές.

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνται από προχθές, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Εν τω μεταξύ, μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας. Σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας στην περιοχή καθώς και κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ. Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης απηύθυναν οι Δήμοι Ελευσίνας και Μεγάρων.

Οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών από τη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή για τα 16 θύματα της Δυτικής Αττικής τηρήθηκε σήμερα στην ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2018, προανήγγειλε πως θα η Βουλή θα διαθέσει ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ για τους πλημμυροπαθείς.

5 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

Πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη για να δοθούν ευρωπαϊκά κονδύλια

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον οποίο ζήτησε να ενεργοποιηθούν απευθείας πόροι για την αντιμετώπιση των καταστροφών στη Δυτική Αττική, όπως έγινε και με τους σεισμούς στην Ιταλία. Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία βλέποντας πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ρυθμίσεις για τις οφειλές των πληγέντων προχώρησε η ΔΕΗ και το υπουργείο Εργασίας για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Κλειστά παραμένουν τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, η διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, που είχε διακοπεί, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Διανομή φαγητού από την ΚΕΔΕ

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι η διανομή μερίδων φαγητού στους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Η διανομή, για όσες ημέρες χρειαστεί, θα γίνεται από ειδική μονάδα που ήδη έχει εγκατασταθεί στην Οδό Κοροπούλη 41 στην Μάνδρα Αττικής.

Στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στη περιοχή και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ως επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ για τη διανομή του φαγητού, φαρμακευτικού υλικού και πόσιμου νερού.

Να σημειωθεί ότι στην ΚΕΔΕ από χθες λειτουργεί και γραμμή καταγραφής των προβλημάτων λόγω κακοκαιρίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική 2132147513 η οποία λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μάνδρα, Ν. Πέραμο-Στους 16 οι νεκροί (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος