Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, διεξάγεται στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στη Βουλή και θα συμμετάσχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής της νέας ΠτΔ.

Η εκλογή της υποψηφίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αναμένεται να τύχει ευρείας αποδοχής, βάσει και των θέσεων που έχουν διατυπώσει τα κόμματα τις προηγούμενες ημέρες.

«Εκτιμούμε, με βάση τις επίσημες τοποθετήσεις των κομμάτων, ότι η υποψήφια κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που πρότεινε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξασφαλίσει πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες, κατά το Σύνταγμα, 200 ψήφους.Έτσι, η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας με ευρύτατη αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επικοινωνιακή διαχείριση» του ζητήματος της υποψηφιότητας για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική, ενώ ενδέχεται να λείπει από την ψηφοφορία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου που υπέστη κατά τη σύγκλιση της ΚΟ του κόμματος και της εισαγωγής του στο ΓΝΑ “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος