Συνεδρίαση ΚΟ ΑΝΕΛ-Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου -Τι φέρεται να είπε ο ΥΠΕΘΑ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνάντηση της Παρασκευής που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή το απόγευμα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει και την πορεία του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τους επιτελάρχες του στους οποίους φέρεται να είπε ότι είναι το πρώτο Συμβούλιο Άμυνας για το 2019, το τελευταίο για μένα ως πολιτικός σας προϊστάμενος.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διαμήνυσε ότι “σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης”.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι “ο Πάνος Καμμένος δεν θα θελήσει να ρίξει νερό στον μύλο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Την Παρασκευή στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει τελικά η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

“Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Καμμένος και ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν ηθελημένα ή αθέλητα για να πέσει η κυβέρνηση” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

«Με τον Π. Καμμένο συνεργαστήκαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, σε μια πορεία σταθεροποίηση» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο κανάλι Open, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Η ΝΔ πόνταρε να πέσουμε από αυτή την ιστορία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα συμβεί. Εάν υπάρξει πρόβλημα με την πλειοοψηφία εμείς θα αναζητήσουμε πλειοψηφία στη Βουλή” πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τη συνθήκη των Πρεσπών κάλεσε όλους τους βουλευτές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαντήσουν. «Σήμερα μέχρι και ο κ. Βέμπερ, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν, μίλησε για μια θετική συμφωνία για την Ευρώπη και για τα Βαλκάνια. Περιμένουμε να δούμε πώς ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχθεί αυτές τις δηλώσεις, αν τις σχολιάσει, πράγμα το οποίο δεν νομίζω να κάνει. Υπάρχει λοιπόν μια ιστορική ευθύνη όλων των βουλευτών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου για να προσθέσει πως μετά και τις τελευταίες τροπολογίες που πέρασαν από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για μια συμφωνία η οποία δεν δίνει τέλος οριστικά στον αλυτρωτισμό της γειτονικής μας χώρες».

“Δεν είναι μόνο ευθύνη δική μας να συνεχιστεί η συνεργασία, είναι ευθύνη και των δυο. Με σεβασμό και προοπτική για το συμφέρον του ελληνικού λαού πρέπει να καταλήξουν σε μια απόφαση Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. “Με σεβασμό και προοπτική για το συμφέρον του ελληνικού λαού Τσίπρας και Καμένος, πρέπει να καταλήξουν σε μια απόφαση”, τόνισε.

“Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Για το Κίνημα Αλλαγής όσοι προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση, θα αποτελέσουν μια ετερόκλητη σύνθεση γυρολόγων-αποστατών, όπως λέχθηκε, που δεν μπορεί να σταθεί. «Αν βρεθούν οι έξι ψήφοι, θα είναι προϊόν συναλλαγής. Αν τους δούμε π.χ. στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ανεχθούμε μια ομάδα γυρολόγων να στηρίξει την κυβέρνηση», προσέθεσαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου στην καθιερωμένη συνάντηση με του δημοσιογράφους.

“Εφόσον απολέσει την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

“Αν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα την υπερψήφισω” δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, και η τελική της στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα αποφασιστεί από τη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αυτό επισήμαναν παράγοντες του κόμματος σε άτυπη ενημέρωση, ενώ εξέφρασαν τη έκπληξη τους διαβάζοντας διάφορα σενάρια σε μερίδα του Τύπου. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση των οργάνων μας έχουμε εγκαίρως διατυπώσει τις θέσεις μας και για την τελική μας στάση -όπως έχουμε ήδη τονίσει- θα συγκληθεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ. Το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν διευκολύνει ούτε τον πολιτικό διάλογο ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας στην χώρα μας» αναφέρουν.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος