Ως την ερχόμενη Τρίτη η παραλαβή των self tests – Ανακοινώσεις το απόγευμα

Σήμερα ανακοινώνει η κυβέρνηση τον σχεδιασμό για τα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα φαρμακεία.

Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι αναμένονται 10 εκατομμύρια τεστ και η πρώτη παραλαβή θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real fm.) δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι παραλαβές και προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές, οι πολίτες 18-67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών. «Θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνεται, όπου ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη θα εκδίδεται μια βεβαίωση είτε για μαθητές, είτε για εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Κάθε πολίτης θα δικαιούται έως τέσσερα tests αυτοδιάγνωσης τον μήνα, ένα κάθε εβδομάδα, με προτεραιότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

Για τη δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει πλατφόρμα self testing.gov.gr, μέσω της οποία θα παρέχονται και όλες οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τεστ θα κάνουν όσοι εργάζονται σε: λιανεμπόριο, τουρισμό, εκπαίδευση, μεταφορές, μεταποίηση, και δικαιοσύνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος