Στα Χανιά ο πρωθυπουργός-Επίσκεψη στο ΤΟΜΥ-Συναντήσεις με φορείς (video)

Περιοδείες και συναντήσεις με φορείς όλης της χώρας ξεκίνησε ο πρωθυπουργός o οποίος σήμερα βρίσκεται στα Χανιά για να διαπιστώσει από κοντά την πορεία υλοποίησης των έργων που εξαγγέλθηκαν στα αναπτυξιακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα στην πόλη των Χανίων αλλά και σε όλη την περιοχή.  

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του Νομού Χανίων στην αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ στη συνέχεια είχε σύσκεψη, στο ΤΟΜΥ Χανίων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και εκπροσώπους των Τοπικών Μονάδων Υγείας αναφορικά με τη λειτουργία των δυο ΤΟΜΥ και του δεύτερου Κέντρου Υγείας Χανίων.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο χώρο έτυχε θερμής υποδοχής από το υγειονομικό προσωπικό αλλά και από ασφαλισμένους οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις μονάδες υγείας.

Στις ΤΟΜΥ αναπτύσσεται μια διαφορετική υγειονομική κουλτούρα, διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα ιατρεία και στα εργαστήρια και να συνομιλήσει με τους γιατρούς από τους οποίους ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία των ιατρείων καθώς και για τον αριθμό των πολιτών που εξυπηρετούνται.

Ο πρωθυπουργός πήγε μετά στη μαρτυρική Κάνδανο,  για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με τη συγκεκριμένη επίσκεψη εγκαινιάζει σειρά περιοδειών ανά τη χώρα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο και σκοπό έχουν τον έλεγχο υλοποίησης όσων από κοινού (κυβέρνηση-τοπικές αρχές) αποφασίστηκαν στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Αναφερόμενος δε, στα τοπικά ζητήματα και απευθυνόμενος στο δήμαρχο Χανίων, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στα Χανιά σήμερα ο πρωθυπουργός (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος