Τα αποτελέσματα για το εμβόλιο κατά του Covid-19 περιμένει η ανθρωπότητα που συνεχίζει να μετρά θανάτους (video)

Με αγωνία αναμένονται τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου που εξελίσσουν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και φαρμακευτική εταιρεία.

Ανακοινώσεις πιθανόν να υπάρξουν σήμερα, την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 600.000 ανθρώπους και τα κρούσματα ξεπερνούν στο σύνολο τα 14,3 εκατομμύρια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική είναι οι μεγαλύτερες εστίες εμφάνισης κρουσμάτων σύμφωνα και με τον Π.Ο.Υ.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι μάσκες θα καταστούν υποχρεωτικές σε κλειστούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, καταστημάτων και εσωτερικών αγορών. Στην Ευρώπη η ανησυχία εξαπλώνεται  καθώς εστίες κρουσμάτων έκαναν την επανεμφάνιση τους.

Στην Ιταλία σε δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica,  ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας της περιοχής της Ρώμης, Αλέσιο Ντ΄Αμάτο έκανε  έκκληση για  χρήση της προστατευτικής μάσκας, ή θα πρέπει να ξανακλείσουν τα πάντα. «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να ακυρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες> Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα, διαφορετικά κινδυνεύουμε να προκύψουν νέα περιστατικά, όπως στην Καταλονία», πρόσθεσε ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλα 63.872 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σημειώθηκαν άλλοι 514 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Το Μεξικό τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 296 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν  και 5.311 κρούσματα μόλυνσης , με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 39.184 θανάτους επί συνόλου 344.224 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Τραγική είναι η κατάσταση και στο Περού όπου  ξεπεράστηκε  το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού,  την παραμονή της προγραμματισμένης επαναλειτουργίας των εστιατορίων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του περιορισμού που είχε επιβληθεί στη χώρα των Άνδεων. Με 189 θανάτους να καταγράφονται κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών η ανησυχία  μεγαλώνει καθώς ο  αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 353.590. Το Περού καταμετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία.

Στο Ελ Σαλβαδόρ ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την έναρξη της δεύτερης φάσης της επανεκκίνησης της οικονομίας, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 21η Ιουλίου, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε στις εισηγήσεις των ειδικών και του υπουργείου Υγείας, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Μόλις το Σάββατο, ο Μπουκέλε επέμενε ότι η πρόθεσή του ήταν να προχωρήσει στην πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος