Συστάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού (video)

Ήπια συμπτώματα έχουν και τα επτά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, ενθαρρυντικό είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, η πηγή μετάδοσης είναι γνωστή, καθώς οι τέσσερις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από την Ιταλία και οι τρεις προέρχονται από το στενό περιβάλλον τους.

Με νέο βίντεο το Υπουργείο Υγείας δίνει συστάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού και ιδιαίτερη αναφορά στις ευπαθείς ομάδες. Τα τρια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα επτά.

Στη Θεσσαλονίκη το νέο κρούσμα είναι Ελληνίδα στενή φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώσθηκε θετική στον ιό, ενώ δύο επιπλέον κρούσματα έχουμε στην Αθήνα, ένας 62χρονος Έλληνας, που ταξίδεψε στην Β. Ιταλία αλλά και άνδρας στον οποίο μετέδωσε τον ιό η 40 τραπεζική υπάλληλος.

Όλοι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς.

Αρνητικά στο κορωνοϊό είναι 153 ύποπτα κρούσματα από το στενό περιβάλλον των τεσσάρων πρώτων κρουσμάτων.

Κάποιοι άνθρωποι διασπείρουν τον ιό ευκολότερα από άλλους υπογραμμίζουν οι επιστήμονες κάνοντας λόγο για «Υπερμεταδότες».

Το “Σωτηρία”, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που τόνισε χαρακτηριστικά: “Να μην υπάρχει ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός”.

Στην ενημέρωση των πολιτών και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων τα οποία θα αποσταλούν μέσω της ΑΑΔΕ στα e mail που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Μέτρα πρόληψης αναμένεται να ληφθούν στα δικαστήρια αλλά και τις Εισαγγελίες όλης της χώρας.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος