Κ. Μητσοτάκης: Αλλάζει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής (video)

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου που έγινε το πρωί του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος