Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη μαφία των φυλακών-Αρνείται τις κατηγορίες (video)

Συνελήφθη από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ο γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού”. Υπήρξε ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, και ο δικηγόρος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί σε βάρος και 2ου δικηγόρου.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, εξέδωσε νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο πολύ γνωστών δικηγόρων, ενός 85χρονου και ενός 60χρονου για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών. Ο 85χρονος, μεσω του συνηγόρου του, αρνείται κάθε εμπλοκή και αφήνει αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης. Ένας ακόμη δικηγόρος, 65χρονος, έχει ήδη προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον κο Νικόπουλο. Οι δικηγόροι που κατηγορούνται επίσης για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών εκπροσώπησαν τον 65χρονο στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του με κατηγορούμενους μέλη της μαφίας των φυλακών και των Αριστείδη Φλώρο.

Οι νέες ποινικές διώξεις έρχονται μετά τις καταθέσεις τόσο του Αριστείδη Φλώρου, όσο και των δικηγόρων, οι οποίοι έκαναν λόγο για 2 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν οι εν λόγω δικηγόροι προκειμένου να αποσυρθεί ο 65χρονος εντολέας τους από την πολιτική αγωγή σε εκείνη τη δίκη. Οι συλλήψεις τους έρχονται μία ημέρα μετά τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί τον 65χρονο προφυλακισμένο δικηγόρο, ο οποίος κατηγόρησε γνωστούς δικηγόρους ότι κατασκεύασαν ένα βρώμικο παρασκήνιο προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος του εντολέα του και ο ίδιος να παρουσιαστεί θύτης αντί για θύμα. Και ζήτησε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή να τους καλέσουν να καταθέσουν, ένας εξ αυτών είναι ο 85χρονος δικηγόρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες θα εμφανιστούν αύριο το πρωί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος