Συνεχίζουν να καταρρίπτουν θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ-Η πανδημία δηλώνει παρούσα και μεγαλώνει την παγκόσμια ανησυχία

Στις ΗΠΑ, καταγράφηκε νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μια ημέρα, πάνω από 67.600, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι πάνω από 137.200.

Τα επιδημιολογικά μοντέλα αναθεωρούνται διαρκώς προς το χειρότερο: η χώρα αναμένεται να μετράει έως και 157.000 νεκρούς περί την 8η Αυγούστου, κατά τον μέσο όρο των μοντέλων 23 κέντρων έρευνας, όπως υπολογίστηκε και δημοσιοποιήθηκε από ομάδα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Ο δρ. Άντονι Φάουτσι έκανε έκκληση για σοβαρότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρία American Airlines αποστέλλει 25.000 ειδοποιήσεις ενημερώνοντας για το ενδεχόμενο χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους της της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες.

Στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 579 θανάτους και 6.149 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης με την ηγεσία του υπουργείου να υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος.

Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε το όριο των 150.000 θανάτων, με τη Βραζιλία να θρηνεί περίπου τα μισά θύματα.Η περιφέρεια, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3,5 εκ. κρούσματα, υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία, με 151.022 νεκρούς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως εδώ έφθασε έτσι τους 75.366 νεκρούς επί συνόλου 1.996.748 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ειδικότερα στη Βραζιλία, που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, ο πρόεδρος Μπολσονάρου διαγνώστηκε εκ νέου θετικός στο κορονοϊό  και  τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.233 νέοι θάνατοι και 39.924 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα δεδομένα που ανακοινώνει η κυβέρνηση υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες το επίπεδο των 2.000 θανάτων και παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα προάστιά της.

Στο Περού των 12.229 θανάτων από τον κορονοϊό, άλλαξε για τρίτη φορά το πρόσωπο που ανέλαβε υπουργός Υγείας, αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα.

Στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος  Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκρισή του για να μετατραπεί σε νοσοκομείο εκστρατείας το Πολύεδρο του Καράκας (El Poliedro de Caracas), το μεγαλύτερο κλειστό της χώρας που χρησιμοποιείται για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και θεάματα, ώστε να υποδεχθεί ασθενείς που πάσχουν από την COVID-19.

«Ντεμπούτο» στις σφοδρά πληττόμενες χώρες κάνει η Νότια Αφρική που έχει καταγράψει πλέον πάνω από 300.000 κρούσματα σύμφωνα  με τις υγειονομικές αρχές.

Η χώρα κατέχει τα πρωτεία στην αφρικανική ήπειρο αφού έφθασε «συνολικά τα 311.049 επιβεβαιωμένα κρούσματα» μόλυνσης.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, άλλοι 107 ασθενείς υπέκυψαν  με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χαθεί αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική να φθάνει πλέον τους 4.453.

Ο  πρόεδρός Σίριλ Ραμαφόσα αποφάσισε να επιβληθεί ξανά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και να επανέλθουν σε ισχύ άλλοι περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού.

Η χώρα βρίσκεται πλέον «μπροστά σε αληθινή αύξηση (του αριθμού) των μολύνσεων», τόνισε χθες ο αρχηγός του κράτους, εκφράζοντας ανησυχία για την αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

Στο ευρωπαϊκό έδαφος, στη Ρωσία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού  έφθασε σήμερα τα 752.797, ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο, μετά την καταγραφή άλλων 6.428 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τις αρχές, στην διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν άλλοι 167 θάνατοι από covid-19 με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την νόσο ανήλθε σε 11.937.

Στη Γαλλία  επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας “από την ερχόμενη εβδομάδα” και το μέτρο θα αφορά όλους τους κλειστούς χώρους που δέχονται κοινό και “κυρίως τα εμπορικά καταστήματα”, όπως δήλωσε  σήμερα ενώπιον της Γερουσίας ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Μέχρι σήμερα η Γαλλία ζητούσε από τους πολίτες να φορούν κάλυμμα προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα.

Οι αρχές στη Βικτόρια στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν δύο θανάτων ηλικιωμένων ανδρών και νέο θλιβερό ρεκόρ 317 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2.

Το προηγούμενο ρεκόρ (288) σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά στην Αυστραλία, οι αρχές ανακοίνωσαν 327 κρούσματα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος