Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων (video)

Όγδοη ημέρα από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται. Χθες Δευτέρα, το Λιμενικό ανέσυρε σορό από τη θαλάσσια περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τις πυρκαγιές ανέρχεται στους 76. Στους 4 ο αριθμός ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Στους 8 οι αγνοούμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 από τους 43 ενήλικες, σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πρωί, ερασιτέχνης ψαράς εντόπισε ανοιχτά της Γλυφάδας την σορό γυναίκας. Ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές και πλωτό του Λιμενικού έσπευσε στο σημείο. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για τη διενέργεια νεκροψία νεκροτομής.

Την ίδια ώρα, πυρετώδης είναι η προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής και ενίσχυσης των πληγέντων. Από το πρωί, διεξάγεται ομαλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους πυρόπληκτους της Αττικής για τη χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται κάθε μέρα από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στους Δήμους Ραφήνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών. Πληροφορίες για τα επιδόματα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρέχονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.government.gov.gr

Σήμερα, πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων, η προσέλευση του κόσμου τουλάχιστον τις πρώτες ώρες δεν ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα η εξυπηρέτησή τους να ήταν άμεση και χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα και αύριο θα προσέρχονται όσοι το επίθετό τους αρχίζει από Α έως Ι, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό.

Εξάλλου, από σήμερα Τρίτη, στη διάθεση των πληγέντων λειτουργεί λεωφορειακή γραμμή που διαδοχικά διέρχεται από Ραφήνα, Μάτι, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη με τέρμα το Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή έναρξης του Μαραθωνίου.

Στην καμένη περιοχή έχει αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των καμένων δέντρων, τα οποία υλοτομούνται και τοποθετούνται φράγματα και πλέγματα με κορμούς δέντρων για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική προστασία πάνω από τους οικισμούς. Παράλληλα, συνεργεία του στρατού συνεχίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Ραδιομαραθώνιος του ΡΙΚ για τους πληγέντες

Στο μεταξύ, άρχισε στον ραδιoθάλαμο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ μαραθώνια εκπομπή για οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Στον ραδιοθάλαμο του ΡΙΚ θα βρεθούν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, καλλιτέχνες πολιτικοί.

Το απόγευμα, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Θεοφάνους και άλλοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δικές τους μουσικές δυνάμεις σε μια μαραθώνια συναυλία, που θα αρχίσει στις 17:00 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα συγκεντρώνονται εισφορές σε περίπτερο του Hope for Children, ενώ θα πωλούνται φαγητά και ποτά.

Ο έρανος είναι παγκύπριος και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού. Τη διαχείριση του ποσού, που θα συγκεντρωθεί θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο μη κυβερνητικός οργανισμός Hope for Children. Στόχος είναι με τα χρήματα να γίνει ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά, όπως κάποιο σχολείο ή ορφανοτροφείο.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος