Συνεχίζεται η μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (video)

Στα 722 αυξήθηκαν τα θύματα και σε σχεδόν 35.000 τα κρούσματα στην Κίνα από τον νέο κορονοϊό. Όπως ανακοινώθηκε, στην πόλη Ουχάν έχασαν τη ζωή τους ένας Αμερικανός και ένας Ιάπωνας, που είναι οι πρώτοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι πολιτών από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας συγκάλεσε για την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη παγκόσμιο ιατρικό φόρουμ για τον συντονισμό της προσπάθειας να βρεθούν αποτελεσματικές διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπεία για τον ιό, την ώρα που Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμοι για τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου.

Σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες, κύριος ύποπτος για το ξέσπασμα της επιδημίας πιθανότατα είναι ο φολιδωτός μυρμηγκο-φάγος, ένα θηλαστικό υπό εξαφάνιση, που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην παραδοσιακή ιατρική της Κίνας, αλλά και στη διατροφική της κουλτούρα.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό βγήκε το τεστ που έγινε σε 22χρονο Έλληνα, ο οποίος ήρθε από το Χονγκ Κονγκ και εξετάστηκε στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κορονοϊού.

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

Ένας Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο μιας επιδημίας κοροναϊού, πέθανε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται τις κινεζικές ιατρικές αρχές.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετική είδηση: Μάχη με τον κορονοϊό – Μείωση κρουσμάτων – Σε αναζήτηση εμβολίου (video)
Νέα επιδημιολογικά και κλινικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος