Συνεχίζεται η “επέλαση” του κορονοϊού – Η είδηση του lockdown έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους

Δύο χιλιάδες τετρακόσια σαράντα οκτώ (2.448) νέα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, κι ενώ από αύριο Σάββατο στις 6:00 το πρωί ολόκληρη η χώρα μπαίνει σε καθεστώς lockdown. Η είδηση για καθολικό απαγορευτικό οδήγησε πολλούς, εσπευσμένα, στα καταστήματα για τις απαραίτητες αγορές, αλλά και εκτός περιφέρειας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε αρκετούς δρόμους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, σχεδόν 44.000 οχήματα (43.996) πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου από τις 6:00 έως τις 17:00, Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 22.780 οχήματα και από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας 21.216.

Στην τακτική ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της Covid-19 στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Προστασίας χαρακτήρισε απαραίτητα τα έκτακτα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις και αυστηρές συστάσεις για τις μετακινήσεις κατά την διάρκεια του lockdown, τονίζοντας πως τα πρόστιμα για τις παραβάσεις έχουν διπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα, στα 300 ευρώ, αντί για 150 ευρώ, θα ανέρχεται από αύριο, Σάββατο, το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και μετακίνησης με SMS, ενώ το πρόστιμο για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης από τον εργοδότη, ανέρχεται πλέον στα 500 ευρώ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι «σαρωτικοί», ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως αναγκαίο, ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες.

Πώς ήταν η εικόνα στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης γύρω στις 21:00 της Παρασκευής:

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος