Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη για αποκλιμάκωση της έντασης

Έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 5 η ώρα το απόγευμα ο περιφερειάρχης μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι όπως ζήτησε και ο πρωθυπουργός και να υπάρξει μία αποκλιμάκωση της έντασης, δήλωσε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Νωρίτερα στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

“Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι είδαν αυτές τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Ήταν πραγματικά ακραίες εικόνες. Δεν μπορεί κάποιος πολίτης ο οποίος είναι αγανακτισμένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ” συνέχισε ο Σ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις γιατί είχαν μια δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. “Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη, αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ’ αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή».

Τόνισε διευκρινιστικά ότι κάποιες από τις δυνάμεις θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί όπως είπε μ’ αυτή την έξαρση στο Μεταναστευτικό δεν μπορούν να μείνουν τα νησιά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος