Στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (video)

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η Σύνοδος θα ξεκινήσει στις 15:30, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και ο καταμερισμός των βαρών ενώ θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των ηγετών.

Αύριο Πέμπτη, οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14:30 ώρα Βελγίου.

Από ελληνικής πλευράς, η ατζέντα θα περιλαμβάνει τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις τουρκικές φυλακές, η οποία θα μονοπωλήσει το τετ α τετ του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων αναμένεται να λάβει επίσημη πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αλλαγής ονομασίας.

Στο μεταξύ, σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ανακοίνωση της Ν.Δ., με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν. “Η ΝΔ έμπλεξε τα προσωπικά παιχνίδια και τις δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής”, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, “ακατανόητη και επιζήμια” η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη Τσίπρας και Ερντογάν;», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος