Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis (video)

Οι αποκαλύψεις του πληροφοροδιότη Β’ για την υπόθεση Novartis πυροδότησαν νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Κάθε μέρα και νέα ανατριχιαστικά στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσα από μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς. Η επιστολή ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που δημοσιεύεται σήμερα στο “Έθνος” είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Όσοι λοιπόν βιάζονται να θάψουν το σκάνδαλο, να απαξιώσουν τα στοιχεία, να μιλήσουν για ψευδομαρτυρίες και κουκουλοφόρους αναφερόμενοι σε μάρτυρες που το FBI έκρινε αξιόπιστους, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί εκτίθενται» προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία και οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν αυστηρά».

Να αποφασίσει για το εάν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή πολιτική σκευωρία καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του “στη χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί “αυτονόητο” πως όποιος αποδειχτεί από τη ΝΔ ότι έχει αγγίξει μαύρο χρήμα θα φύγει από το κόμμα. Οφείλουμε να τον συγχαρούμε για τη συγκεκριμένη δήλωση και να του επισημάνουμε πως αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο η αποπομπή από το κόμμα θα είναι το λιγότερο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει”.

“Ωστόσο, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πώς είναι δυνατόν να αφήνει παράθυρο κάποιος από τη ΝΔ να έχει αγγίξει μαύρο χρήμα στην υπόθεση Νοβάρτις, ενώ μέχρι χθες έκανε λόγο για “σκευωρία” και “πολιτική δίωξη”; Θα αποφασίσει; Υπάρχει σκάνδαλο ή πολιτική σκευωρία;”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ μιλούν για πολιτική σκευωρία που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με στόχο να σπιλώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Η αξιωματική αντιπολίτεση θα επιμείνει να αποκαλυφθεί όλη η υπόθεση στην Επιτροπή, καθώς όπως λένε, υπάρχει σκάνδαλο και καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην την κλείσει την άρον-άρον, καθώς αυτό θα σημαίνει συγκάλυψη. Επίσης θα επιμείνουν στην κατάθεση των τριών ανώνυμων μαρτύρων «χωρίς κουκούλες».

Πρόταση για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακ,ο κατέθεσε με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

“Περισσότερο από ποτέ, σήμερα χρειαζόμαστε μια φαρμακευτική πολιτική που να απαντά πειστικά στο μείζον θέμα της κάλυψης των αναγκών των ασθενών και της προστασίας της δημόσιας υγείας με ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα” τονίζει.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος