Στα θρανία πάλι οι μικροί μαθητές-Αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής-Άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί (video)

Σε μια νέα κανονικότητα επέστρεψαν από σήμερα οι μικροί μαθητές στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Ξαναβρήκαν τους φίλους κι συμμαθητές τους, δεν μπόρεσαν όμως να τους πλησιάσουν στις αίθουσες, ούτε να παίξουν μαζί στα διαλείμματα, καθώς οι κανόνες δεν το επιτρέπουν. Ακόμη πιο αυστηροί είναι οι υγειονομικοί κανόνες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το πρώτο μάθημα μετά από δυόμιση και πλέον μήνες έγινε με ασφαλείς αποστάσεις, αφενός, λόγω της εκ περιτροπής διδασκαλίας και αφετέρου επειδή ορισμένοι γονείς επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το κουδούνι χτύπησε και οι μαθητές χαρούμενοι κρατώντας τις σχολικές τους τσάντες πήγαν για μάθημα. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οι οποίοι τους περίμεναν με ανυπομονησία, μπήκαν στις τάξεις τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η καθημερινότητα των μικρών μαθητών θα είναι διαφορετική. Στο κάθε θρανίο κάθεται πλέον ένας μαθητής ενώ μαζί με τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και τα αντισηπτικά.

Οι νέοι κανόνες ατομικής υγιεινής θα μας ακολουθούν για καιρό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Το κουδούνι δεν χτύπησε σε όλα τα σχολεία. Στην Λάρισα, λήψη δειγμάτων από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο των Προληπτικών ελέγχων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα δημοτικά σχολεία της Χάλκης και του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν σχεδόν απόλυτη στο σχολείο της Χάλκης και ικανοποιητική στο σχολείο του Ομορφοχωρίου.

Μαζί με τα δημοτικά επαναλειτούργησαν και οι παιδικοί σταθμοί.

Η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό του ιδρύματος «Η παιδική στέγη». «Όλες οι προδιαγραφές που έχουμε θέσει τηρούνται», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ε. Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος