Στα ιταλικά χωρικά ύδατα η ακυβέρνητη λέμβος με μετανάστες (video)

Σε θαλάσσια περιοχή, νότια του Οτράντο στο άκρο της Ιταλίας, εντοπίστηκε το πρωί η λέμβος που μετέφερε μετανάστες και εξέπεμψε χθες το βράδυ SOS από θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Οθωνών στα Διαπόντια νησιά.

Οι εκτεταμένες έρευνες του λιμενικού σώματος και της Frontex, για τον εντοπισμό της λέμβου ξεκίνησαν όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες στη λέμβο, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια, δίνοντας -παρά τη δυσχερή επικοινωνία- πληροφορίες για το στίγμα του σκάφους και τον μιλώντας για 38- 40 επιβαίνοντες.

Φαίνεται ότι το σκάφος παρασύρθηκε ακυβέρνητο από το βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, ως τον πορθμό του Οτράντο, στη χερσόνησο Σαλέντο.

Στην επιχείρηση του εντοπισμού της λέμβου που φέρεται να ξεκίνησε από θαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχαν δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, περιπολικό σκάφος και ελικόπτερο της Frontex, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Κέρκυρα: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού λέμβου με πρόσφυγες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος