Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία (video)

Στη Βουλή διαβιβάζεται σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με εντολή του πρωθυπουργού, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται οκτώ πρώην υπουργοί και δυο πρώην πρωθυπουργοί (την περίοδο 2006 – 2015). Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι διαρροές περί εμπλοκής δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την κοινωνία, περισσότερο και από αυτό της Ζίμενς. Σημείωσε ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Στ. Κοντονής: Η έρευνα για την Novartis θα πάει σε βάθος

Οι ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα προκύπτουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει να κάνει με παράνομη τιμολόγηση και με περιπτώσεις δωροδοκίας είπε ο υπουργός.

Ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την υπόθεση της Novartis. Σημείωσε ότι στον νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ’ ευκαιρία αυτής.

Προέτρεψε εξάλλου όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις «να μην μιλούν γιατί εκτίθενται», ενώ τόνισε ότι ο πρόεδρος της εταιρείας δεν διώκεται, αλλά του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Η εισαγγελική έρευνα, που συνεχίζεται για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012, δήλωσε ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Για συκοφαντία του κ. Τσίπρα και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων, που δεν τον αγγίζουν μίλησε ο Αντ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι οι  συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Τα όρια της γελοιότητας έχουν πλέον ξεπεραστεί, σχολίασε μέσω Τουιτερ, αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ουδέποτε ως ΥΠΟΙΚ υπέγραψα απόφαση που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την Novartis, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ως υπουργός Υγείας δεν είχε στην αρμοδιότητά του το φάρμακο, διευκρίνισε ο Δημ. Αβραμόπουλος.

Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για  βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου, και για φτηνό αντιπερισπασμό.

Ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρία, δήλωσε ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση NOVARTIS και στη σχετική δικογραφία, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η κυβέρνηση αναμιγνύεται στην ανακριτική διαδικασία για τη Novartis για να προκαταλάβει την απόφαση, σχολίασε η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικές ειδήσεις: Α. Ξανθός: Διαχρονικό πάρτι στο χώρο της υγείας η Novartis (video)

Κοντονής: Το σκάνδαλο της Novartis μεγαλύτερο από της Siemens – Την Τρίτη στη Βουλή η δικογραφία (video)

ΝΔ: Εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος