Στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει σήμερα επί των δύο άρθρων παραπομπής του Ντ.Τραμπ, ανακοίνωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ. Οι κατηγορίες είναι «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου». Αναμένεται ωστόσο ότι ο Τραμπ θα βγει αλώβητος, αν όχι ενισχυμένος, από τη διαδικασία στη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικαστεί και να απομακρυνθεί από την εξουσία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» και για «πόλεμο κατά της αμερικανικής δημοκρατίας».
Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο προκειμένου να διεξαχθεί αργότερα σήμερα Τετάρτη η ιστορική ψηφοφορία στην ολομέλεια για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι επανέλαβε ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» αναγγέλλοντας την ψηφοφορία, στην οποία προεξοφλείται ότι το σώμα, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, θα εγκρίνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ρεκόρ δημοτικότητας, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως συνεχίζουν μια «απάτη».
Θα είναι μόλις η τρίτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη και κινδυνεύει με καθαίρεση τα 250 χρόνια του δημοκρατικού πολιτεύματος των ΗΠΑ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος