Σε εξέλιξη η 2η μέρα του συνεδρίου της ΝΔ – “Σκληρή γλώσσα” Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, κατά την οποία μεταξύ άλλων, μίλησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στα περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους “πολλούς”.

Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκε για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με έμφαση ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να “μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού” και να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα. “Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία” είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα δηκτικό σχόλιο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τόσο στα όσα είπε από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαλώντας τον για την απόφασή του να μην κληθούν στο Συνέδριο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Η μη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ν.Δ, για πρώτη φορά στα χρονικά, δείχνει έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού, αδιαφορία για το δημοκρατικό διάλογο μεταξύ κομμάτων, δυσανεξία απέναντι στις διαφορετικές απόψεις. Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παραμυθιάσει τους πολίτες ότι δήθεν αυτός επιδιώκει τη συναίνεση», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού-δεν θα τον ακολουθήσω»

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου και σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».

Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ. Βέμπερ».

Τέλος, επανέλαβε ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

Α. Σαμαράς: «Ως εδώ και ποτέ ξανά- Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε»

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει… Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελλά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας… Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους».

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis, είπε με έμφαση: «Να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ».

Επικαλέστηκε στοιχεία των δημοσκοπήσεων για να περιγράψει με τα δικά του χρώματα την κατάσταση της χώρας: «Πάνω από 70% είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πάνω από 60% το θεωρούν ξεπούλημα, πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις, πάνω από 60% θέλει καλύτερο και μικρότερο κράτος, πάνω από 50% πάει τακτικά στην Εκκλησία. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είνα εξοργισμένη με την κυβέρνηση Τσίπρα, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να φύγει ο κ. Τσίπρας, χθες και όλοι αυτοί ξέρουν ότι για να φύγει χρειάζεται μία μεγάλη νίκη της ΝΔ».

Η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει και δεν θα μπορεί να κάνει ζημιά από τη θέση της αντιπολίτευσης, η μόνη εγγύηση είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν θα νικήσουμε μόνο, μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά, και αυτό δεν εξαρτάται από τα μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού λέει ως εδώ και ποτέ ξανά».

Στηρίζει Κυρ. Μητσοτάκη ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Την στήριξή του στον Κυρ. Μητσοτάκη προσέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, λέγοντας πως “μια νίκη της ΝΔ θα είναι μια νίκη της Ευρώπης”. 

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Ας ξεκινήσουμε σήμερα, εδώ ακριβώς στην Αθήνα. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΚ και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Μ. Σχοινάς: «Όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα»

Ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση στην ιστορία του ελληνικού έθνους χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας πως τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, την ώρα που κοινοτικοί πόροι στήριξαν την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως 40 χρόνια μετά θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλογιστούμε και τα διδάγματα αυτής της ιστορίας. «Υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να το κάνουμε. Πρώτον βγαίνουμε από μια πρωτοφανή κρίση και πρέπει να το κάνουμε για να μην το ξανακάνουμε και δεύτερον πρέπει να είμαστε η άγκυρα σε μια περιοχή αστάθειας. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναμόρφωση της ΟΝΕ και να δουλέψουμε με τους αρχιτέκτονες της Ευρώπης, να χτίσουμε μια ΟΝΕ που θα ενώνει, να κάνουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης, να συμφωνήσουμε για το μέλλον των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων» είπε. Προσέθεσε πως αντίστοιχα διδάγματα προβάλλουν και για τα μελλούμενα στη χώρα μας.

«Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο. Το είδαμε και ξέρουμε πώς τελειώνει. Ποτέ ξανά περιπέτειες, ποτέ ξανά λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη τη 2η μέρα του Συνεδρίου και ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

«Ζητώ συστράτευση όλων των δυνάμεων ώστε και η Περιφέρεια Αττικής να βαφτεί μπλε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ σε μια παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

«Ζητώ στήριξη του Γιώργου Πατούλη ώστε να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Να μπορέσουμε να έχουμε καλή συνεργασία για να δρομολογήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται η Αττική και ειδικά η Αθήνα. Γιώργο, θα είσαι ο επόμενος περιφερειάρχης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος