Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο – Ισχυρές δυνάμεις στο έργο κατάσβεσής της, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια από την πυροσβεστική υπηρεσία να οριοθετήσει την πυρκαγιά στην περιοχή της Κατάβασης, βορειοδυτικά της Χίου, που προκλήθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, εστάλη –μέσω του 112- μήνυμα, στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Τα πεζοπόρα τμήματα έχουν εισχωρήσει στο δάσος, μέσω των αντιπυρικών ζωνών για να «κόψουν» την φωτιά που -από το σημείο που προκλήθηκε- κινήθηκε νότια και ανατολικά, ενώ επέμβαση γίνεται και στην περιοχή πάνω από το χωριό Διευχά.

Από τις 6:20 το πρωί ξεκίνησε ρίψεις νερού το ελικόπτερο που εδρεύει στη Χίο, ενώ στις 6:58 έφτασαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη canadair.

Παράλληλα από τους πυροσβεστες και τις εθελοντικές ομάδες γίνονται επεμβάσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Χίου-Βολισσού, από τη θέση Αψηλές μέχρι τη διασταύρωση για Διευχά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αναζοπυρώσεων.

Τα ξημερώματα έφθασαν 28 δασοκομάντος από Αθήνα και 9 από Λέσβο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και σε οχήματα. Συνολικά 20 οχήματα, 125 πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση.

Επίσης συμμετέχουν οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, ενώ ενίσχυση σε βαρέα οχήματα υπάρχει απο το στρατό για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, όπως και από Δήμο και Περιφέρεια με υδροφόρες .

Οι κάτοικοι από τα χωριά Διευχά και Κατάβαση μεταφέρθηκαν ξημερώματα στη Βολισσό, μετά το μήνυμα για εκκένωση από την πολιτική προστασία λόγω κυρίως των προβλημάτων από τους καπνούς .

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο – Ισχυρές δυνάμεις στο έργο κατάσβεσής της, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος