Σε εγρήγορση οι αρχές από την αύξηση των κρουσμάτων και τα υπαίθρια πάρτι-Πρόστιμα στη Ρόδο (video)

Σε εγρήγορση παραμένουν οι αρχές από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε τοπικό επίπεδο, καθώς και από τα φαινόμενα συνωστισμού, ειδικά σε υπαίθριους χώρους, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, αλλά και για την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου.

Αναστολή λειτουργίας για 15 ήμερες και 5.000€ πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Ρόδο για υπεράριθμους πελάτες σε σχέση με το χώρο του.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για γυναίκα, μέσης ηλικίας, από την Παραμυθιά. Η ασθενής νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ επίκειται η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και ο έλεγχος των επαφών της, αλλά και του υγειονομικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 19 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 9 προέρχονται από το εξωτερικό, 8 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, ένα στην Πέλλα και ένα στην Αθήνα. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.256, τα θύματα έχουν φτάσει τα 190, ενώ 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών στη χώρα εντοπίζονται στα Πομακοχώρια της Θράκης, και για προληπτικούς λόγους ανεστάλη έως τις 15 Ιουλίου η λειτουργία των δικαστηρίων της Ξάνθης, ενώ παρατείνονται μέχρι τις 5 Ιουλίου τα περιοριστικά μέτρα στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και Κουτσόχερου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος