Επιχείρηση της φρεγάτας «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν – Έβαλε με πυροβόλο κατά UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο

Σύνοψη
  • Η φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 UAVs
  • Τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα απομακρύνθηκαν και η φρεγάτα συνεχίζει την πορεία της στην περιοχή

Εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων που απείλησαν εμπορικό πλοίο έβαλε η φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Δημήτρης Θωμάς, νωρίς τα ξημερώματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προφανώς προερχόμενα από τους Χούθι, πετούσαν στon Κόλπο του Άντεν και απειλούσαν διερχόμενο εμπορικό πλοίο. Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» βρισκόταν στην περιοχή και άνοιξε πυρ με το πρωραίο πυροβόλο των 5 ιντσών που διαθέτει για να προστατέψει το εμπορικό πλοίο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που το απειλούσαν αποχώρησαν, απομακρύνθηκαν και έτσι έληξε αυτό το επεισόδιο. Η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σημειώνεται ότι η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της ΕΕ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», η οποία αποσκοπεί στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των Χούθι έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Σχετικό Άρθρο: Στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ο Ν. Δένδιας – Βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος