Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση-Αποκλεισμένα χωριά-Ανταποκρίσεις (video)

Η νέα επιδείνωση για την οποία προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι, παρατηρείται ήδη από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο, και τη βόρεια Εύβοια, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν. Απαραίτητες είναι πλέον οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Περιφερειακή Οδό Αθηνών- θήβας (από το 60 χιλιόμετρο). Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκλωβισμούς ανθρώπων έως αυτή την ώρα και το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, ενώ οι αρχές αναμένουν εστίαση των φαινομένων σε Εύβοια, βόρεια Αττική, ανατολική Στερεά και Χαλκιδική.

Κλειστός είναι ο κεντρικός άξονας που συνδέει την κεντρική με την βόρειο Εύβοια.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της κακοκαιρίας, αντιμετωπίζουν περιοχές της Μαγνησίας, της Λάρισας, της Λαμίας. Στην βόρεια Εύβοια η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί κατά 70%.

Στην περιοχή του Βόλου προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην Πλατεία Χρυσοχοΐδη, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση των βλαβών.

Εννέα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην ορεινή Ναυπακτία, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό δίκτυο.

Από τα 400 μέτρα και πάνω χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, τόσο προς Ευρυτανία όσο και προς Άρτα.

Η θερμοκρασία από τους -3 αναμένεται να πέσει στους -9 στην  Αιτωλοακαρνανία.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου και ο δρόμος Ελάφου-Σκλήθρου στην Αγιά της Λάρισας.

Στο 1 μέτρο και 20 εκατοστά το ύψος του χιονιού στα ορεινά στον νομό Τρικάλων.

Απαραίτητες είναι επίσης οι αλυσίδες στην παλαιά εθνική Καλαμάτας – Σπάρτης και σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Κορινθίας και της Αρκαδίας.

Απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων στην εθνική οδό χωρίς τη χρήση αντιολοσθητικών αλυσίδων, αποφάσισε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η αστυνομική διεύθυνση Πιερίας.

 Αττική: Άνοιξε η Περιφερειακή Πεντέλης- Διονύσου

Χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων μέχρι τα βόρεια προάστια αναμένονταν στην Αττική, ενώ ακολουθεί ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο μέχρι τη Δευτέρα και την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα χιονοπτώσεων και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στα «λευκά» και η Λευκάδα

Κρήτη: Μεγάλες ζημιές στα έργα του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά

Βόλος: Στα λευκά η Μαγνησία με αρκετά προβλήματα (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστός ο Ε-65 για φορτηγά, αλυσίδες για ημιορεινά και ορεινά του νομού Καρδίτσας

Χιονόπτωση σε όλο το νομό Καρδίτσας

Λάρισα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές του δήμου Αγιάς

Η κακοκαιρία προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Μελιβοίας και λίγες ώρες αργότερα σε τμήματα του δήμου Αγιάς. Στην Αγιά πάντως η ζημιά αποκαταστάθηκε. Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση της ζημιάς στη Μελιβοία και για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Σε αρκετές περιοχές των Φαρσάλων του νομού Λάρισας, εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες και διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Βαμβακού, Ερέτρια Παλαιόμυλο, Αμπελιά και Νεράιδα Φαρσάλων.

Εικόνες από τη χιονισμένη Ραψάνη Δ.Τεμπών

Σύμφωνα με την Αστυνομία έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην ΠΑΘΕ, από 320ο (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως 400ο χλμ. (όρια με Ν. Πιερίας), ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Είχε να χιονίσει από το 1986 στην Κέρκυρα, όπου αποκλείστηκαν δρόμοι μέσα στην πόλη. Χιόνισε και στη νότια Κέρκυρα, όπου δεν είχε χιονίσει ποτέ.

Χιόνια στις ορεινές περιοχές της Κεφαλονιάς

Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει μετά τις έντεκα και μίση, χθες το βράδυ, σε ορεινές περιοχές του νησιού, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Χιονίζει σε όλη την ΉπειροΟ χιονιάς και ο παγετός επιμένουν

Ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου σε διάστημα μιας ώρας το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά. Προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα νοσοκομεία της πόλης επιχειρούν 15 αλατιέρες. Σφοδρή είναι επίσης η χιονόπτωση και στην Ιονία Οδό και ιδιαίτερα στο ύψος της Φιλιππιάδας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία και στους επαρχιακούς δρόμους.  Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από το 19ο ως το 27ο χλμ. Σερρών – ΛΑΪΛΙΑ

Λίμνη Πλαστήρα: Μαγικές εικόνες αλλά στους -3 η θερμοκρασία

Σε ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας χιονίζει από το μεσημέρι και η χρήση αλυσίδων είναι αναγκαία στα ορεινά.  Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 .

Βόλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων λόγω της κακοκαιρίας

Μικρές κατολισθήσεις στη δυτική Ελλάδα

Παγετός και μικρές κατολισθήσεις είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφονται σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Αχαΐας και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων και στην Πτέρη Αιγιαλείας.

Ξεπέρασε το ένα μέτρο το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αχαΐας.

Μεσσηνία: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά

Φλώρινα: Στους -12 η θερμοκρασία το βράδυ-χιονίζει για πάνω από 24 ώρες 

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, ενώ η κυκλοφορία δiεξάγεται με δυσκολία στο Εθνικό δίκτυο Κοζάνης -Θεσσαλονίκης.

Χρήση αλυσίδων σε οικισμούς στη Ροδόπη

Δ. Μακεδονία: Χαμηλές θερμοκρασίες – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Θεσσαλονίκη: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας

Το χιόνι έφτασε ως την παραλία ενώ αναμένεται επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις  σε ολόκληρη τη Μακεδονία. δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία και τα σημεία όπου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης, προχώρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Τα οδικά σημεία που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι τα εξής:

Από το 81 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

  • Κιλκίς: Από το 5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων
  • Πέλλα:Από το 17 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας
  • Πιερία: Από το 23 έως το 44 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας
  • Επαρχιακή Οδό Πλαταμώνα – Παλαιού Παντελεήμονα
  • Σέρρες:Από το 19 έως το 27 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Λαϊλιά
  • Χαλκιδική:
  • Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 29 χιλιόμετρο (Αγία Αναστασία) έως την Ιερισσό

Στην Θεσσαλονίκη: πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό:

  • για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καβάλα: έξοδος από την Εγνατία Οδό μέσω του Κόμβου Βαγιοχωρίου, κίνηση στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας, εν συνεχεία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και έξοδος στην Εγνατία Οδό από Κόμβο Ασπροβάλτας
  • για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη : έξοδος από την Εγνατία Οδό μέσω του Κόμβου Ασπροβάλτας, κίνηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, εν συνεχεία στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Λαγκαδά και έξοδος στην Εγνατία Οδό από Κόμβο Βαγιοχωρίου.
  • στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από το 29ο έως το 60ο χιλιόμετρο,
  • στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 49ο έως το 116ο χιλιόμετρο,
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο,
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) από το 49ο έως το 63ο χιλιόμετρο,
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο (Παλαιόκαστρο έως Αρναία),
  • στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας,
  • στην Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού,
  • στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς – Γοματίου – Ιερισσού,
  • στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Ουρανούπολης από το 15ο έως το 61ο χιλιόμετρο,
  • εντός Δημοτικών Διαμερισμάτων Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου, Βάβδου, Γαλάτιστας, Σανών και Δουμπιών.
  • Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία θα διεξάγεται στα παραπάνω σημεία μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανίων, από την Χ/Θ 18+000Κόμβος Ν.Ρυσίου έως την Χ/Θ 32+000 όρια με Ν.Χαλκδικής.

Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Ορεστιάδα: Σε χαμηλή κλίμακα τα προβλήματα από τη «Σοφία»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος