Προσπάθεια να μεταφερθούν οι τουρκικές προκλήσεις στο Κογκρέσο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και της ανταποκρίτριάς της, Λένας Αργύρη, με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανικού λόμπι, η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, θα μεταφερθεί σύντομα στο Κογκρέσο, όπου γίνονται προσπάθειες για ακροάσεις τόσο στη βουλή, όσο και στη Γερουσία, εξέλιξη που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την προβληματική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Οι ΗΠΑ κατανοούν ότι διάλογος με απειλές δεν γίνεται

Η Ουάσιγκτον μεταφέρει με κάθε τρόπο στην Άγκυρα το μήνυμα ότι διάλογος υπό καθεστώς απειλών δεν είναι εφικτός και μεταφέρουν με κάθε τρόπο στην Άγκυρα, ότι πρέπει να σταματήσει όλες τις επιχειρήσεις, να απομακρύνει τα πλοία της και να μειώσει την ένταση. Εντείνουν σε αυτό το πλαίσιο τις παρασκηνιακές πιέσεις προς την Τουρκία, να λάβει όλα τα μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Εκτός ελέγχου ο Τ. Ερντογάν 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας : «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα…Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα»

Την ώρα που το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση γυμνασίων ανοικτά της Κύπρου, ο πρόεδρος της γείτονος εξαπέλυσε πολεμικές απειλές:

«Θα δουν την Τουρκία να σκίζει και να πετάει τους ανήθικους χάρτες που της φέρνουν μπροστά της και ότι έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ. Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της δημοκρατίας ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος