Προσφυγικό: Ενίσχυση του λιμενικού στο Αν. Αιγαίο και αποσυμφόρηση νησιών (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια, γεγονός που προκαλεί ασφυξία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα που αφορούν τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές αποφασίστηκε να συνεχιστούν τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών, να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό και να αυξηθεί η εμπλοκή της Frontex.

Την ίδια ώρα, μόνο αυτή την εβδομάδα έφτασαν πάνω από 2.300 μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια, ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών, από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στη χώρα μας περίπου 33.000 άτομα, αριθμός σχεδόν 50% αυξημένος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν. Στο τραπέζι θα τεθουν: προσφυγικό, ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι ενέργειες της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν.Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης, Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος και οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας Α. Στεφανής και παρά τω πρωθυπουργώ, Στ. Πέτσας και Άκης Σκέρτσος.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χαρα Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος