Προς έκδοση η ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων – Τι ισχύει για τα κυλικεία

Τις επόμενες ώρες εκδίδεται η ΚΥΑ που θα αποσταλεί σε όλες τις σχολικές δομές και που προβλέπει λεπτομερώς τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των Φροντιστηρίων και των Βιβλιοθηκών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε “είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία όταν παρατηρείται συνωστισμός. Ειδικά για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τους μαθητές της τρίτης τάξης ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας”.

Για την λειτουργία των κυλικείων επεσήμανε ότι “Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Το κυλικείο θα διαθέτει τρόφιμα και υγρά συσκευασμένα ή θα έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την διάθεσή τους σε ατομικές συσκευασίες και θα είναι προστατευμένες από κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή και εξυπηρέτηση  τους από το κυλικείο για αυτό και απαιτείται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Δίπλα στο ταμείο θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό τζελ προκειμένου οι μαθητές να κάνουν χρήση του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος