Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονιών των θυμάτων που πίστεψαν τον ψευτογιατρό – Στα χέρια της ΕΛΑΣ συνεργοί του (video)

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονιών που έχασαν τα παιδιά του από σοβαρότατες ασθένειες αν και ο ψευτογιατρός του διαβεβαίωνε ότι όλα θα πάνε καλά.  Μέχρι τώρα οι καταγγελίες σε βάρος του Νικόλαου Κοντοστάθη ξεπερνούν τις 35.  Ο απατεώνας γιατρός έχει ήδη προφυλακιστεί  με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση. Σύμφωνα με αυτές, ο 47χρονος προκειμένου να πλησιάσει τα θύματά του λειτουργούσε το “Ιατρείο” του σε Μοναστήρι, όπου πλησίαζε τα υποψήφια θύματά του. 

Την ίδια στιγμή δύο ακόμα γιατροί που τον στήριζαν έχουν πέσει στα χέρια της ΕΛΑΣ. Ο πρώτος εργάζονταν σε διαγνωστικό κέντρο στην Αργυρούπολη, ενώ ο δεύτερος του παραχωρούσε το ιατρείο του για να εξετάζει τα θύματα του.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του, οι νέες καταγγελίες που προέκυψαν θα στοιχειοθετηθούν με καταθέσεις που σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν και άλλον θάνατο, εκτός από τους ήδη τρεις για τους οποίους κατηγορείται.

Από την Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία λήψης καταθέσεων από άτομα που επικοινώνησαν με τη ΓΑΔΑ και δήλωσαν θύματα του Νικόλαου Κοντοστάθη.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα ταξιδέψουν και στην επαρχία προκειμένου να διακριβώσουν τι έχει συμβεί. Στόχος είναι να βρουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι τα έσοδα που είχε αποκομίσει ο ψευτογιατρός από τα θύματα του ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ούτως ώστε να γίνει η άρση του τραπεζικού απορρήτου και να διευκολυνθεί το έργο των αρχών για συλλέξουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα και τις επιταγές που φέρεται να είχε στη κατοχή του.

Πώς πλησίαζε τους ασθενείς

“0 47χρονος εξέταζε τους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας στο Μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών στο Πήλιο της Μαγνησίας” αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.

“Σε ένα κελί του Μοναστηριού είχε ένα λάπτοπ, του έδωσα το cd της μαγνητικής και έκανε πως τη διάβαζε, αλλά τα λεγόμενα του δεν είχε επιστημονική τεκμηρίωση ” τόνισε ο κ. Σούρλας

Η ομολογία του 47χρονου

Κατά τη σύντομη απολογία του, ομολόγησε ότι υποκρινόταν το γιατρό με τις υψηλές σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του.

“Συνομολόγησε τις ψευδείς βεβαιώσεις για την ιατρική, αρνείται τις άλλες κατηγορίες”, δήλωσε ο συνήγορος του 47χρονου, Σπήλιος Σπηλίακος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις 3 ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται, δύο ανήλικων παιδιών και ενός 76χρονου, αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε στα θύματά του ότι θα τα θεραπεύσει.

“Δεν ήθελα να κάνω κακό στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Προσπάθησα να τα βοηθήσω. Δε ζήτησα να διακόψουν τη θεραπεία τους, καθώς ήδη την είχαν ολοκληρώσει” είπε.

Φέρεται να ομολόγησε ότι έλαβε συνολικά 58.500 ευρώ και από τα 3 θύματα, αλλά αρνείται ότι πήρε χρήματα από τα υπόλοιπους 45 πολίτες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η υπεράσπισή του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τις ιατρικές πραγματογνωμοσύνες του 16χρονου, της 14χρονης και του ηλικιωμένου άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους.

“Ο κατηγορούμενος έμεινε στο ανακριτικό γραφείο για μιάμιση ώρα, απολογήθηκε με υπόμνημα και απάντησε σε λίγες ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής”.

Ο 47χρονος αρνείται ότι οι ενέσιμες ουσίες και τα διάφορα σκευάσματα που χορηγούσε στους υποτιθέμενους ασθενείς του ήταν ναρκωτικές ουσίες. Ήταν φαρμακευτικά σκευάσματα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα κάνναβης, υποστηρίζει και θα ζητήσει τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης για το θέμα.

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Άνοιξαν στόματα με την προφυλάκιση του ψευτογιατρού- Νέες μαρτυρίες αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος