Πέτσας: Πριν από τις 27 Απριλίου οι αποφάσεις για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων (video)

Πριν από τις 27 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων”, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο  κ. Πέτσας είπε ότι οι πολίτες μέχρι τις 27 Απριλίου θα γνωρίζουν ποιοι είναι οι άξονες του σχεδίου για την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που κληθούν να εφαρμόσουν από τις αρχές Μαΐου.

“Έτσι κάθε πολίτης θα γνωρίζει πως θα κινηθεί είτε στον κλάδο της οικονομίας, είτε στον κλάδο της κοινωνικής δραστηριότητας” τόνισε.

Ωστόσο σημείωσε ότι “είμαστε ακόμα στη φάση που πρέπει να τηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα γιατί έρχονται δύσκολες ημέρες και θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε προκειμένου να μην χάσουμε ό,τι κερδίσαμε έως σήμερα στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Πέτσας ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα.

“Μέχρι αύριο” είπε, “θα έχετε μια καθαρότερη εικόνα. Δεν είναι στις προθέσεις μας να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Από την άλλη πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε κερδίσει και θα σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Με ικανοποίηση άκουσα την τοποθέτηση του κ. Ξανθού, ο οποίος συμφώνησε με τα περιοριστικά μέτρα και έβαλε ψηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά τη στρατηγική εξόδου. Τηρούμε τα μέτρα και εφαρμόζουμε μετά μια σταδιακή άρση των περιορισμών”.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε επίσης ότι “έχει δοθεί η εντολή στο Υπουργείο Υγείας να συγκεντρώσει όλες τις απόψεις των συναρμόδιων υπουργείων πρόσθεσε επίσης ότι “έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχουμε όχι μόνο τη γνώμη τους  αλλά και την άποψη τους πως πρέπει να κινηθούμε στην στρατηγική εξόδου και στη στρατηγική αποκλιμάκωσης των μέτρων αλλά και ποια μέτρα υγιεινής και ασφάλειας χρειάζονται γενικότερα στους χώρους εργασίας.

Σε ερώτηση για την σταδιακή λειτουργία της αγοράς ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης “να παρατείνουμε τη δυσπραγία στην οικονομική δραστηριότητα με διοικητικά μέτρα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δημόσιας υγείας και της επαναλειτουργίας της οικονομίας όπως ήταν πριν.

Αναφερόμενος στο  συνολικό πακέτο για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, είπε, ότι  ανέρχεται στα 6,8 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι αυτό το πακέτο θα διπλασιαστεί για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου.  Και την περίοδο αυτό θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα και κίνητρα που περιλαμβάνει το πακέτο των ενισχύσεων για την τρέχουσα περίοδο”.

Τέλος επανέλαβε ότι “οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να προστατευθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος