Πέφτουν οι τόνοι στο θέμα Καμμένου (video)

Χαμηλώνουν τους τόνους στην κυβέρνηση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί εναλλακτικής πρότασης στο Μακεδονικό.Ο Αλέξης Τσίπρας με τη φράση του μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ ότι “στις ΗΠΑ έχει τυφώνα. Και δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ”, προσπάθησε να αποφορτίσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διαψεύδει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός στις Ηνωμένες Πολιτείες για να του ζητήσει εξηγήσεις. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

«Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε για το Σκοπιανό, σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων σε ελληνικό έδαφος, λέει ότι “οι περίφημες βάσεις που φέρεται ότι πρότεινε κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη λειτουργούν».

Από την πλευρά της η Εφημερίδα των Συντακτών επιμένει στο ρεπορτάζ της και σημειώνει ότι είναι προς διερεύνηση γιατί ο υπουργός Αμυνας αναφέρεται μόνο στην Εφ.Συν. ενώ η είδηση γράφτηκε και σε άλλα ΜΜΕ.

«Η επιστροφή του Πάνου Καμμένου από την ερχόμενη εβδομάδα θα τακτοποιήσει τα πράγματα και θα δώσει τις απαντήσεις όπου χρειάζονται» τόνισε ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, διαβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν στενή συνεργασία.

«Το θέμα με τον Πάνο Καμμένο αποσυμπιέζεται. Οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές και τη δεσμεύει και η συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι πορευόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα περαιτέρω. Η κυβέρνηση μένει σταθερή και περιμένουμε και από τους γείτονες να τηρήσουν όσα η συμφωνία προβλέπει» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ο οποίος πρόσθεσε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας καθώς και ότι υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κοινή ενημέρωση από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.

“Η εικόνα μίας χώρας στην οποία ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν μία άποψη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ενός υπουργού Αμύνης ο οποίος λέει τα απολύτως εκτός κάθε λογικής πράγματα, ο οποίος θέλει να κάνει ένα δεύτερο σύμφωνο με χώρες που είναι ήδη στο ΝΑΤΟ. Είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου” τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Για «αυτογελοιοποίηση» της κυβέρνησης η οποία συνεχίζεται με τα καμώματα του κ.Καμμένου και την αφωνία του στρατηγικού του εταίρου κ.Τσίπρα, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Δεν υπάρχει αλαλούμ στην εξωτερική πολιτική. Υπάρχει ταύτιση στους αμερικανικούς και ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Έχουν πάρει τη “μπουκιά από το στόμα” της ΝΔ, κυριολεκτικά, σε αυτόν τον τομέα, έχουν αναδειχθεί ΝΑΤΟϊκότεροι των ΝΑΤΟϊκών, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η εκχώρηση εθνικού χώρου για να διαμορφώσουν μια Ελλάδα ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, απ’ άκρη σε άκρη, παίζουν τον ρόλο του σημαιοφόρου στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή» ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος