Τα έργα και τις δράσεις στους δήμους και στις Περιφέρειες όλης της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο πρωθυπουργός από το Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.
Τα επόμενα χρόνια €2,5 δισ. θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε όλη την Ελλάα δημιουργώντας 40.000 θέσεις εργασίας. Δήμοι και Περιφέρειες θα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών με κάλυψη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενώ η ΕΤΕ θα συνδράμει με €1,5 δισ. pic.twitter.com/9X5BFMazum
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 18, 2020
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα ως «εμβληματικό» επισημαίνοντας ότι είναι ένας οδικός χάρτης ανάπτυξης και ταυτόχρονα ένας οδικός χάρτης κοινωνικής φροντίδας.
Είναι η πυξίδα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, που ορίζει τους δρόμους, ώστε η αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Αλλά ταυτόχρονα είναι και πυλώνας του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
“Είναι ένα σχέδιο με τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε και το όνομά του, είναι οραματικό, τολμηρό και ταυτόχρονα είναι μελετημένο και κοστολογημένο. Απλώνεται παντού σε ολόκληρη τη χώρα. Συναρμόζοντας τις τοπικές ανάγκες στις εθνικές προβολές. Έχει το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα, πρωτίστως στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα σημείωσε ότι “τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν αυτή την εμβληματική δέσμη πολλών χιλιάδων παρεμβάσεων: Καινοτομία, ευελιξία, προοπτική. Τρεις είναι και οι στόχοι του προγράμματος: ανάπτυξη, περιβάλλον και κοινωνική συνοχή. Και τρεις είναι οι κατευθύνσεις που το εξειδικεύουν: ψηφιακή σύγκλιση, βελτίωση της ποιότητας ζωής και κοινωνική συνοχή, χωρίς να ξεχνάμε την έννοια της πολιτικής προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος