Παρουσίαση του εμπορικού σήματος για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων(video)

Πρώτη επίσημη  στη ΔιάσκεψηThessaloniki Summit 2019 και για το εμπορικό σήμα που θα πιστοποιεί στην παγκόσμια αγορά την προέλευση των μακεδονικών προϊόντων.

Όπως τόνισαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός το σήμα θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα.

Τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα (MACEDONIA THE GREAT), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργο Κωνσταντόπουλο, θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωση του μετά την τελετή παρουσίασης του σήματος, λέγοντας πως έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα που παραπέμπει στο ένδοξο και χαράσσει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Σημείωσε πως ο ίδιος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος προκειμένου να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα και είπε ότι το εμπορικό σήμα που παρουσιάστηκε και θα κατατεθεί άμεσα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο επιτυγχάνει αυτό το σκοπό.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του σήματος και ευχήθηκε να είναι «τυχερό και καλοτάξιδο».

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος