Π. Αρκουμανέας-πρ. ΕΟΔΥ: Είμαστε πιο έτοιμοι τώρα-Το ΕΣΥ είναι πιο ενισχυμένο (video)

Την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι “ο ιός υπάρχει και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, ακόμα και αν ανακοινώνουμε 2 ή 3 ή 4 κρούσματα”. Και πρόσθεσε: πάντα υπάρχει το άγχος για το ένα περιστατικό που θα φέρει νέα κρούσματα”.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μεγάλο στοίχημα είναι οι τουρίστες από το εξωτερικό που θα έρθουν στη χώρα μας για διακοπές και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα του τουρισμού έχει τις δυσκολίες του. Παράλληλα αναφέρθηκε στις πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα νησιά για πιθανά κρούσματα.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ανέφερε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο -όπως είπε- η τελική απόφαση θα παρθεί μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή “είμαστε πιο πολύ προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενδυναμωθεί με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ και είναι πολύ πιο δυνατό να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον κορονοϊό αλλά και άλλες ασθένειες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος