Ουάσινγκτον: Σημαντικές επαφές Τσακαλώτου στο περιθώριο της Συνόδου ΔΝΤ (video)

Μπαράζ συναντήσεων με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών θα έχει στην Ουάσιγκτον σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και αύριο Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης που παίρνουν μέρος στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Σήμερα θα έχουν συνομιλίες με τον Επίτροπο οικονομικών, τον πρόεδρο του Eurogroup, τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ και  πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Αύριο με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στην ελληνική προσπάθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την χώρα μας.

H Ελλάδα και οι πιστωτές της, μοιάζουν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης του ελληνικού προγράμματος έδωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Τα σενάρια για παράταση των μνημονίων διέψευσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ως τις 21/6 κλείνουν οι εκκρεμότητες-Θετικά σχόλια της Λαγκάρντ-Οι επαφές Τσακαλώτου-Χουλιαράκη (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος