Σε περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα. Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς οι δικαιούχοι, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που υπεγράφη σήμερα, το κονδύλι αυξάνεται στα 215 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ από τις αρχικές εκτιμήσεις, το οποίο θα εισπράξουν 300.000 νοικοκυριά.
Νέα αίτηση χωρίς να υποβάλλουν ένσταση θα χρειαστεί να κάνουν έως τις 26 Δεκεμβρίου όσοι γονείς δεν λάμβαναν το κοινωνικό μέρισμα επειδή δεν ανέγραψαν τον ΑΦΜ του παιδιού τους, που έχει ποσοστό αναπηρίας και όσοι έκαναν εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση, τα τελευταία 7 έτη.
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το μέρισμα Δευτέρα ή Τρίτη τόνισε, ενώ όπως είπε όσοι κάνουν ενστάσεις και εφόσον το δικαιούνται θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου. Φέτος δόθηκαν συνολικά 1,6 δισ., ποσό διπλάσιο από πέρυσι είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε πως θα υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που θα οριστικοποιηθεί το eπόμενο διάστημα και πως ήδη έχουν προβλεφθεί κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2020.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΝΤ1
Σχετική είδηση: Τα 215 εκατομμύρια θα φτάσει το κονδύλι του έκτακτου μερίσματος (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος