Υπό έλεγχο με αναζωπυρώσεις η φωτιά νότια της Λέσβου (video)

Νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα Κύθηρα στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου. Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλη τη νύχτα πυροσβέστες και εθελοντές, καταφέρνοντας να ελέγξουν την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά στη Λέσβο. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περί τα 2.500 στρέμματα.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στις 11:00, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου, στα Κύθηρα.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 6 αεροσκάφη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να φθάσουν στα Κύθηρα, από την Πελοπόννησο, άλλοι 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά στη Λέσβο, ξέσπασε χθες αργά το μεσημέρι μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.η

Πρόκειται για εμπρησμό, δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, δεδομένου ότι η πρώτη φωτιά μπήκε χθες στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε η πυροσβεστική που μετέβη στην περιοχή, αλλά αμέσως ξέσπασαν νέα μέτωπα.

Σήμερα Παρασκευή στις 08:00, μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Στο μεταξύ, οι τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη χθεσινή πυρκαγιά στο Λαγονήσι, πήραν εξιτήριο. Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά. Παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο είναι τα πύρινα μέτωπα στο Γεράκι και στο Ωραίο Ηλείας, καθώς και στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος φωτιάς

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Υπό έλεγχο με αναζωπυρώσεις η φωτιά νότια της Λέσβου (video)

Σχετική είδηση: Μαίνεται μεγάλη φωτιά στη Λέσβο – Εμπρησμό καταγγέλλει ο διοικητής ΠΥ
Νέα φωτιά στην Ανάβυσσο-Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα-Κάηκαν σπίτια και ΙΧ (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος