Νεκρή στη Μάνδρα λόγω της κακοκαιρίας – Εγκλωβισμένοι μέσα στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική (video)

Μια νεκρή και μια τραυματίας στη Μάνδρα Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία, μεταδίδει η Πυροσβεστική. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής. Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο από τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017 λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους και αρκετοί πολίτες στα σπίτια τους. 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Πολλά προβλήματα στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στις εθνικές οδούς κυρίως την παλιά προς Κόρινθο, αλλά και στη Θήβα. Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα, όπου έχει καταστραφεί το αμαξοστάσιο και ο δήμος δεν μπορεί να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας. 

Νεκρή στη Μάνδρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα.
Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Στη Μάνδρα η Πυροσβεστική προσπαθεί να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν ανέβει στη στέγη ενός κοντέινερ. Ο Γιώργος Γεραφέντης έχει τις λεπτομέρειες.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 13 άτομα από λεωφορείο στη Μάνδρα.

Στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Επίσης, την διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο των Μεγάρων περιγράφει ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.

Να αποφεύγουν την περιοχή οι οδηγοί

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή. Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Καιρός: Μόνο πρόσκαιρη βελτίωση
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα μας πει τι μάς περιμένει τις επόμενες ώρες και μέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος