Νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε Χαλκιδική, Θάσο-Έντονα τα προβλήματα σε Ρόδο, Σύμη, Λήμνο (video)

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Καταστράφηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και υποδομές. Νέα ωστόσο, σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο. Οι έντονες βροχοπτώσεις χθες το βράδυ μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν. Οι περιοχές της Θάσου, της Καβάλας, αλλά και της Ρόδου, όπου τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι εκτεταμένα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σοβαρά τα προβλήματα και στη Σύμη.

Νέα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο, που είχαν πληγεί και τα προηγούμενα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα. Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τις δύο παραπάνω περιοχές και οι έντονες βροχοπτώσεις χθες το βράδυ μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Εξάλλου στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

Χωρίς προβλήματα κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη όπου ο «Γηρυόνης» έκανε την εμφάνισή του κυρίως μέσω των δυνατών ανέμων, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει σε περισσότερες από πενήντα περιπτώσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους επαρχιακούς δρόμους στο νομό Χαλκιδικής, στο Πλατανόρεμα και στην οδό Πολυγύρου– Ιερισσού. Κλειστός – στο πρώτο χιλιόμετρο- είναι ο επαρχιακός δρόμος Ολυμπιάδας – Βαρβάρας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή –χωμάτινη- οδό του οικισμού Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Στον νομό Ημαθίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Βέροιας – Λαζοχωρίου όπως και Μακροχωρίου– Ταγαροχωρίου, καθώς έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Τριπόταμου.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος, ζήτησαν δήμαρχος και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που υπέστη το νησί από την έλευση της κακοκαιρίας. Μία κατάκοιτη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Ιαλυσό καθώς έπαθε ανακοπή όταν είδε το νερό στο σπίτι της να ξεπερνάει το ενάμιση μέτρο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην άτυχη γυναίκα πεσμένη μπρούμυτα μέσα στα νερά. Άλλη μια γυναίκα μια 76χρονη χειμερινή κολυμβήτρια αψήφησε τις προγνώσεις βγήκε για κολύμπι και πνίγηκε στη θάλασσα.

Κατέρρευσε γέφυρα στο Χαράκι και υπερχείλισαν ποτάμια σε Αρχίπολη και Λάρδο.

Έντονα τα προβλήματα από τις πλημμύρες και στο νησί της Σύμης. Ο δήμαρχος του νησιού Ελευθεριος Παπακαλοδούκας μίλησε στην ΕΡΤ.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα και τα σχολεία σε Ρόδο, Κάλυμνο, Σύμη και Χάλκη.

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε χθες και στη Λήμνο πλήττοντας κυρίως το νότιο τμήμα του νησιού. Τα χωριά Πεδινό, Τσιμάνδρια και Λιβαδοχώρι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε Κοντιά, Αγκαριώνες, Καλλιθέα και Ατσική.

Πηγή ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Νεκρούς και εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω του ο «Γηρυόνης» (video-photo gallery)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος