Νέα μεταφορά 168 μεταναστών/προσφύγων-Εντός των ημερών οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης (video)

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 133 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 35 από τη Χίο.

Επίσης εντός της ημέρας στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μεταφέροντας 15 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω αλλά και το blue star patmos μεταφέροντας 14 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Άμεσος στόχος είναι η μετεγκατάσταση, εντός του Νοεμβρίου, 4.000 οικογενειών προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, η χωροθέτηση νέων κλειστών προ-αναχωρησιακών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο, ενώ πιο αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται στο Αιγαίο. Όσοι μετανάστες μεταφερθούν σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 1% του τοπικού πληθυσμού. Οι αιτήσεις για παροχή ασύλου ξεπερνούν τις 70 χιλιάδες.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό βρίσκεται στην τελική ευθεία και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται ανακοινώσεις.

Το προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε ένα μη διαχειρίσιμο όλεθρο που πλήττει καθημερινά τα ελληνικά νησιά δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κάλεσε τα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Η ομολογία Χρυσοχοΐδη αποτελεί μία ακόμη κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να «καταλάβει ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία» και να «απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του», καλεί τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε και θέλει να γίνει και τιμητής», απάντησαν κύκλοι της ΝΔ.

Ευτυχώς η μεταναστευτική πολιτική δεν καθορίζεται πια από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος. Ήδη έχουν μεταφερθεί 1.193 άτομα στην ενδοχώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, εμείς αφήνουμε τα έργα μας να μιλήσουν και θα μιλήσουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η ΝΔ διέγραψε το μέλος της Ιωάννη Σαντετσίδη μετά την ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο όπου ζητούσε οι μετανάστες να ρίχνονται στο Αιγαίο. Τη διαγραφή αποφάσισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την πρόκληση του μεταναστευτικού – Τα μέτρα της κυβέρνησης (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος