Κανένα νέο κρούσμα στην Κίνα-Νέα εκτίναξη του αριθμού των θανάτων στην Ιταλία-Παγκόσμια ανησυχία-Νέες απαγορεύσεις και μέτρα (video)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται όλος ο πλανήτης καθώς εντείνεται η ανησυχία από τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων.  Η Ευρώπη ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, από τα οποία περισσότερα από 41.000 στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου έως σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδος.

Με τουλάχιστον 100.470 κρούσματα, από τα οποία 4.752 θάνατοι, η Ευρώπη είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος από την πανδημία και ακολουθεί η Ασία (94.253 κρούσματα από τα οποία 3.417 θάνατοι).

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί δεν αντανακλά ωστόσο παρά ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών κάνει τεστ πλέον στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Η  Κίνα δεν είχε χθες κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού. Τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν είναι άνθρωποι που έφθασαν από το εξωτερικό.  Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διεθνής συνεργασία για τις αποτελεσματικές θεραπείες. Η παγκόσμια κούρσα για την ανακάλυψη εμβολίων και θεραπευτικών σκευασμάτων κατά του κορονοϊού έχε ξεκινήσει, την  ώρα που οι πρώτες κλινικές δοκιμές έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Εκατομμύρια» ζωές θα κινδυνεύσουν αν ο κόσμος δεν επιδείξει αλληλεγγύη, κυρίως απέναντι στις φτωχότερες χώρες, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.


«Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει έναν κοινό εχθρό. Είμαστε σε πόλεμο με έναν ιό. Καλώ τους ηγέτες να ενωθούν και να παράσχουν μια κατεπείγουσα και συντονισμένη απάντηση σε αυτήν την παγκόσμια κρίση», τόνισε.
«Αποδείχθηκε ότι ο ιός μπορεί να αναχαιτιστεί. Πρέπει να αναχαιτιστεί. Αν αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά, ιδίως στις πιο ευάλωτες περιοχές του κόσμου, κάτι τέτοιο θα σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω βίντεο.

Ιταλία

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές.

Με τους 427 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.405. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 41.035.

Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ένωσε τη φωνή του με τους Ιταλούς πιστούς για την καταπολέμηση της νόσου.

“Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, όπου όλα μοιάζουν να παραπαίουν, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να μείνουμε δυνατοί γι αυτό που έχει πραγματικά σημασία”, δήλωσε ο Ποντίφικας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό. “Ας είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, δείχνοντας φιλανθρωπία, κατανόηση, υπομονή και ευσπλαχνία”.

Σε αυτή την προσευχή, ο Πάπας παρακάλεσε τον Άγιο Ιωσήφ να δώσει έμπνευση στους επιστήμονες και να στηρίξει αυτούς που βοηθούν όσους χρήζουν βοήθειας.

“Προστάτευσε τους γέροντες από τη μοναξιά. Μαζί με την Παναγία, ικέτευσε τον Κύριο να ελευθερώσει τον κόσμο από κάθε μορφής πανδημία”, καταλήγει.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από την συλλογική προσευχή, όλα τα ρολόγια της Ρώμης ήχησαν στις 20.45 και οι Ιταλοί κλήθηκαν να βάλουν ένα λευκό ύφασμα στο παράθυρό τους.

Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας.

“Μείνετε σπίτι”, δωρεές σε αναλώσιμα για προστασία και αναπνευστήρες  αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές ζητά ένας γιατρός στο Μπέργκαμο με ανάρτησή στο στο twitter.

Και ο Άντονι Χόπκινς, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο, το οποίο τον δείχνει να παίζει πιάνο στην αγαπημένη του γάτα, τονίζοντας τη σημασία του “Μένουμε Σπίτι”. Ο Niblo φροντίζει να παραμένω υγιής και απαιτεί να τον διασκεδάσω ως αντάλλαγμα… γάτες!

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η ανάρτηση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica με το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων στην πόλη του Μπέργκαμο, τα οποία έχουν μέσα θύματα του κορονοϊού.

Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται σε επαφές με έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές αναπνευστήρων στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή των σωτήριων αυτών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των εταιρειών.

Η πανδημία έφερε σαν κύμα το λεγόμενο κίνημα του μπαλκονιού. Οι εγκλωβισμένοι σε διάφορες πόλεις του κόσμου βγαίνουν σε μπαλκόνια και παράθυρα για να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο και να χειροκροτήσουν γιατρούς και νοσηλευτές. Ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο εμπνεύστηκε από αυτό και έγραψε το τραγούδι “Δείξε την αγάπη σου“, το οποίο αφιέρωσε στην Ιταλία.

Στη Γαλλία τα θύματα ανέρχονται σε 264. Υπάρχουν πληροφορίες για την Ιταλία και την Γαλλία ότι πλέον νοσούν βαριά και νεότερες ηλικίες.

Δραματική και η κατάσταση στην Ισπανία τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 3.500 και οι νεκροί στους 760. Στη Βρετανία που ήδη μετρά 104 θανάτους από την επιδημία, η κυβέρνηση Τζόνσον κλείνει από αύριο τα σχολεία. Ένα ξενοδοχείο της Μαδρίτης μετατράπηκε σήμερα σε νοσοκομειακή δομή προκειμένου να περιθάλπει τα λιγότερο σοβαρά κρούσματα του κορονοϊού που δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας. Την ίδια ώρα, ένα πολύ γρήγορο τεστ διάγνωσης θα είναι έτοιμο το προσεχές διάστημα. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι αυτό το τεστ θα είναι έτοιμο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 12.300 και οι νεκροί στους 28. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (3.033), τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (2.155) και τη Βαυαρία (1.692). Το Αμβούργο βρίσκεται στην κορυφή των κρατιδίων αναλογικά με τον πληθυσμό, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 23,46 ανά 100.000 κατοίκους. Ο μικρότερος αριθμός ασθενούντων καταγράφεται στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας και ανέρχεται σε 4,57 ανά 100.000 κατοίκους.

Την ίδια ώρα, η υπ. Άμυνας καλεί εφέδρους να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, η υπουργός δήλωσε ότι η Bundeswehr βρίσκεται σε επικοινωνία με εφέδρους, προκειμένου, όπως είπε, να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κυρίως στον κλάδο του Υγειονομικού, ο οποίος καλείται να υποστηρίξει τις υπερφορτωμένες υγειονομικές δομές πολλών κρατιδίων.

Η ίδια ωστόσο προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μόνο 3.000 γιατρούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία τους, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις. «Είμαστε μόνο ένα μικρό κομμάτι του συστήματος υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

«Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι διαγνώσθηκα θετικός για COVID-19. Είμαι καλά και σε καλή διάθεση. Ακολουθώ τις αναγκαίες οδηγίες, όπως και η ομάδα μου», έγραψε στο Twitter.

Το νότιο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο στα σύνορα με την Ιταλία έχει κατακλυσθεί από κρούσματα του κορονοϊού και οι υγειονομικές αρχές δίνουν μάχη για να βρουν αρκετές κλίνες σε μονάδες εντατικής, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας.

“Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι δραματική”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βόννη ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν αυξήθηκαν σε 3.888, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, ενώ 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Η Βρετανία δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει την διαχείριση της έκρηξης COVID-19 μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.

Από αύριο σηκώνεται η κρεμαστή γέφυρα και κλείνει ο Πύργος του Λονδίνου.

Ο καθηγητής Γουίτι δήλωσε ότι οι επιστήμονες έχουν σήμερα μία σχετική βεβαιότητα για τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19, αλλά προειδοποίησε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο μέχρι την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

Ο νέος κορονοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά στο Ιράν, έγραψε σήμερα στο Twitter ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας. Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία Covid-19 στο Ιράν έφθασε τους 1.284, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 18.407, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα στην Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα στην Μέση Ανατολή, με το δεδομένο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις χώρες της περιοχής είναι ελλιπή.

Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας διαπιστώσει έλλειμμα συλλογής στοιχείων και ενημέρωσης εκ μέρους των αρχών των χωρών της περιοχής.

Η Τουρκία έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και οι αρχές ανακοίνωσαν τον 4o θάνατο και 359 κρούσματα από 191 που ήταν χθες. Το τρίτο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς, Αϊτάτς Γιαμάν, που πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας. H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας από την Παρασκευή προχωρά στη διακοπή της λειτουργίας όλων των τζαμιών.

Η Κίνα δεν είχε χθες κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού . Τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν είναι άνθρωποι που έφθασαν από το εξωτερικό.

Στη Ρωσία οι αρχές αποφάσισαν όλα τα σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα περνούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ ακυρώνονται όλες οι αθλητικές και κάθε είδους άλλες εκδηλώσεις.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 και καταμετρούν 154 νεκρούς, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Επομένως, οι ΗΠΑ είναι η έκτη κατά σειρά χώρα σε αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, καταμετρώνται περισσότερα από 220.000 κρούσματα και ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου έως τις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, που υπερβαίνει πλέον τα 10.700, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, αυτή τη στιγμή, έχει καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (άνω των 4.000).

Bραδυφλεγείς βόμβες για την εξάπλωση του κορονοϊού oι παραγκουπόλεις στην Ασία

Οι πρωτεύουσες των κρατών της Ασίας ενίσχυσαν τα μέτρα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό: Οι μισοί από τους 110 εκατομμύρια Φιλιππινέζους έχουν λάβει εντολή να μείνουν στα σπίτια τους. Το μέτρο της καραντίνας αφορά και τη Μανίλα. Όμως χθες Τετάρτη δεν εφαρμόστηκε στις παραγκουπόλεις αλλά και ούτε στην υπόλοιπη πόλη.

Μεγαλύτεροι κίνδυνοι

Με δεδομένο τον τρόπο μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 οι υγειονομικές αρχές όλου του κόσμου καλούν τους ανθρώπους να μένουν σπίτια τους και να πλένουν τα χέρια τους.

«Αλλά τι γίνεται για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο;», διερωτήθηκε πρόσφατα η Άνι Ουίλκινσον ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών για την Ανάπτυξη στη Βρετανία.

«Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι οι επιπτώσεις στους πιο φτωχούς αστικούς πληθυσμούς θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Το 2017 η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε ότι 250 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις στην ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, κυρίως στην Κίνα, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Οι παραγκουπόλεις αυτές είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, ενώ η επιφάνεια των σπιτιών τόσο μικρή που δεν χρησιμεύουν παρά για τον ύπνο, ενώ συχνά στερούνται τρεχούμενο νερό. Η κουζίνα, η τουαλέτα, το πλύσιμο γίνονται συνήθως στους κοινόχρηστους χώρους που είναι πάντα γεμάτοι ανθρώπους.

Εννέα νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως πρόκειται για έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες και τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σημειώνει, τέλος, ότι με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Η εξέλιξη αυξάνει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 28.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τεθεί σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νεότερη οδηγία με την οποία συστήσει στους υπηκόους της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω του κινδύνου μόλυνσης.

Να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, ζητεί Ιάπωνας γιατρός

Ο Ιάπωνας γιατρός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τα βίντεό του στα οποία επέκρινε την καραντίνα που είχε επιβληθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του κορονοϊού σε αυτό εκτιμά ότι θα πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο. Ο Κεντάρο Ιουάτα, καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κόμπε, ανέφερε στο ιστολόγιό του σήμερα ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχει υποχωρήσει η επιδημία covid-19 στην Ιαπωνία ως τον Ιούλιο οπότε είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης πρόσθεσε ότι η άφιξη πολλών ξένων στη χώρα θα εντείνει την εξάπλωση της ασθένειας. Αξιωματούχοι στην Ιαπωνία έχουν δηλώσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και όχι χωρίς θεατές.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι απλώς μια μαζική συγκέντρωση ανθρώπων, αλλά μια μαζική συγκέντρωση ανθρώπων από όλο τον κόσμο, την ώρα που η covid-19 είναι πανδημία», έγραψε ο Ιουάτα. «Αυτά τα δύο πράγματα δεν μπορούν να συμβαδίσουν». Ο Ιουάτα είχε επισκεφθεί το Diamond Princess τον Φεβρουάριο και είχε επικρίνει τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι επιβαίνοντες σε αυτό με βίντεό του στο YouTube τα οποία είχαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο views. Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 1.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 , εκ των οποίων περίπου 700 στο κρουαζιερόπλοιο που παρέμεινε για καιρό σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα. Τριάντα εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει, από τους οποίους οι επτά επέβαιναν στο Diamond Princess.

Πηγή:ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος