“Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα”- Στο προσκήνιο σενάρια ανασχηματισμού (video)

Στα σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση στις αρχές του έτους, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με χαρακτηριστική φράση “νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα”. Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι ανασχηματισμό κάνει ο Πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. “Επομένως, ας αφήσουμε τον Πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί”. Η χρονική συγκυρία, πάντως ορίζεται από την ολοκλήρωση σημαντικών κύκλων και το άνοιγμα νέων προκλήσεων στον ορίζοντα του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στις πρώτες ημέρες του 2021, η έναρξη των εμβολιασμών, είναι ένα από τα στοιχήματα ενώ το “μαξιλάρι” των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περαιτέρω στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, επίκειται η απελευθέρωση των κλάδων της πραγματικής οικονομίας, ενώ αναμένονται οι ευρωπαϊκοί πόροι που διασφάλισε η χώρα μας στη διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2020.

Από κοντά, έρχεται το «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2021», το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και έχει στην κορυφή του τις στρατηγικές κατευθύνσεις του μετασχηματισμού της οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στο κατώφλι βρίσκεται η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς και η δημιουργία νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός, όπως είναι φυσικό, έχει πλήρη εικόνα της απόδοσης των υπουργών του. Την ίδια στιγμή, το «κλειδί» των αλλαγών, που αναμένεται ότι θα προωθήσει ο κ. Μητσοτάκης στην εικόνα του υπουργικού συμβουλίου, φαίνεται να είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Τα στελέχη της έχουν δοκιμαστεί αυτήν την κρίσιμη περίοδο που πέρασε η χώρα και πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αξιοποίηση συγκεκριμένων ονομάτων. Η Κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε μέσα σε διάστημα 30 ημερών δυο φορές, γεγονός που δείχνει την περαιτέρω ενεργοποίηση της.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος