Μητσοτάκης στην Κρήτη: Μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας; (video)

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με την ανοιχτή κεντρική ομιλία στα Χανιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών και την πολιτική αλλαγή που επιδιώκει η ΝΔ.

Πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, το Ηράκλειο θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Σε δήλωσή του από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το κατά την άποψή του το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών που είναι μια μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας: “Η πολιτική αλλαγή που θέλει η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική αλλαγή που αφορά όλους τους πολίτες και θα κάνει πράξη τις μειώσεις φόρων περισσότερες δουλειές, ασφάλεια δημόσια παιδεία καλύτερη υγεία αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση. Στο ερώτημα σας δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, όσο αυτό στέλνουν θέλει να διχάσει τόσο εγώ θέλω να ενώνω και θα μιλώ για το μέλλον”.

Μητσοτάκης στην Κρήτη: Μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας; (video)

“Την τελευταία βδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσουμε την θετική μας πρόταση για την Ελλάδα” είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος δεσμεύτηκε για την κατασκευή του ΒΟΑΚ επί των ημερών του.

Την ανάγκη να ενισχυθούν από την επίσημη Πολιτεία όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας, επισήμανε από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και το όραμά της, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τη θέση του πρωθυπουργού μόλις βρεθώ, να γνωρίζετε όλοι σας, ότι η στήριξη μου προς τις τοπικές κοινωνίες στις ορεινές κοινωνίες όπως το Σπήλι θα είναι αμέριστη.

Να ξέρετε ότι στηρίζομαι σε σας και έχω θέσει ένα πολιτικό προσωπικό στόχο και στοίχημα: Να πετύχουμε πολιτικά την επόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ’89 και ’90. Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο δημαρχείο Σπηλίου έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα: Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για την πατρίδα. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, συναντήθηκε με το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριο κύριο Ευγένιο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το σεβασμό του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης τον κύριο Ευγένιο αλλά και όλους τους κληρικούς οι οποίοι όπως δήλωσε στηρίζουν τις κοινωνίες και για αυτό επιβάλλεται η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία. Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του παρέδωσε τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντάς του το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο καταστατικός χάρτης πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Σχετική είδηση: Κυρ. Μητσοτάκης: Προεκλογικό επίδομα η 13η σύνταξη (video)

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος