Μητσοτάκης: Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί (video)

“Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που ο ίδιος έθεσε αυτό το πλαίσιο εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα σε τέσσερις εβδομάδες να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».

13η σύνταξη

Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά αν δεν παράγουμε αρκετό πλούτο, δεν μπορούμε να έχουμε αρκετούς πόρους για να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενώ επεσήμανε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει το μέτρο.

“Όμως, το ζήτημα σήμερα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Αυτή είναι μία πολιτική, η οποία ανακυκλώνει τη φτώχεια στην ελληνική κοινωνία. Δεν λύνει πραγματικά προβλήματα” είπε.

Εργασία, συλλογικές διαπραγματεύσεις και ασφαλιστικό

Μιλώντας για το ασφαλιστικό είπε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι οι νέες θέσεις εργασίας, κάτι που ωστόσο ακόμα και με 2% ρυθμό ανάπτυξης δεν είναι εγγυημένο, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι ρυθμός ανάπτυξης 4%. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην ψηφιακή επανάσταση και δεν συμμετέχει, είπε, τονίζοντας την ανάγκη για εκσυγχρονισμό του κράτους και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί ότι είμαι κατά του 8ώρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες. Αναγνωρίζω ότι στο νέο κόσμο που έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο».

“Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων” είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Το κράτος έρχεται να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες, είπε και συμπλήρωσε: «Ναι το να δώσουμε τη δυνατότητα σε μια γυναίκα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία οκτώ ώρες, πέντε ημέρες, αλλά είναι καλό. Όταν μια επιχείρηση, αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, συμφωνεί με τους εργαζόμενους, συμφωνεί με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από ό,τι θα είχαν πριν και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές, είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια άλλη Ελλάδα και οι άνθρωποι που τα ισχυρίζονται αυτά, φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος”.

Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

Μείωση του αφορολογήτου

«Υποκριτή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. “Σημασία έχει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και σε κάθε περίπτωση αυτό αποτελεί μία δική μου δέσμευση. Εάν ο κ.Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε ως επόμενη κυβέρνηση την μείωση του αφορολόγητου”, είπε.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Ασφάλεια

Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου. Αυτοί που τα σπάνε, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

https://twitter.com/kmitsotakis/status/1127513424177577984

Συμφωνία των Πρεσπών και τουρκική προκλητικότητα

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάτι που συμβαίνει με ξεδιάντροπο τρόπο από την Άγκυρα στην Κύπρο. «Θα επιστρατεύσουμε την ΕΕ να σταθεί στο πλευρό μας», είπε συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα έχει πάντα διάθεση διαλόγου με τη γειτονική χώρα αλλά θα πρέπει να κάνει κινήσεις καλής θέλησης και μία από αυτές είναι το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής.

Περί ελίτ

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μανφρεντ Βέμπερ και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της.

Για τις αντιπαραθέσεις επί προσωπικού

Αναφερόμενος στις πρόσφατες φραστικές συγκρούσεις με τον Πρωθυπουργός στη Βουλή είπε ότι   «πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης». Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Παρακλουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος