Μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ισονομίας (video)

Μεταρρυθμίσεις στο εκλογικό τοπίο, με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ισονομίας στις εκλογικές περιφέρειες, φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα λέει ο υπουργός Εσωτερικών στην εφημερίδα «Αυγή». Ο Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής, εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής. Το ζήτημα, πάντως, έχει προκαλέσει εντάσεις στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής.

Η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση με καθαρό προοδευτικό πρόσημο και με την κοινωνία όρθια, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πάμε Αλλιώς».

«Η ΝΔ βρίσκεται σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο. Εδώ και 16 μήνες, από όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από την ακροδεξιά τάση των κυρίων Σαμαρά και Γεωργιάδη, δεν έχει σταματήσει να ζητά εκλογές, ενώ παράλληλα φαντασιώνεται και προαναγγέλλει μια κατάρρευση και μια καταστροφή που δεν ήρθαν ποτέ. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία. Τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στη Real News.

Ρεπορτάζ: Κ. Κωνσταντόπουλος
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος