Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις (video)

Εξαιρετικά δύσκολη προβλέπεται η νύχτα της Κυριακής για τον Κάλαμο Αττικής, όπου το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους, κοντά στην κατοικημένη περιοχή και σε διάσπαρτες κατοικίες. Κάηκαν σπίτια, ενώ, στην προληπτική εκκένωση δύο κατασκηνώσεων προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, και ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ειδικά αυτών σε Κάλαμο και Ζάκυνθο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την πυρκαγιά, καθώς αναπτύσσεται σε περιοχές με διάσπαρτα σπίτια σε δασική έκταση. Όπως είπε, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μην κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες.

Όπως μεταδίδει για την ΕΡΤ η Χαρά Γιαννοπούλου, νωρίς το βράδυ είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο δύο από τα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Εντολή δόθηκε σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί 14 σπίτια.

Μεγάλο το μέτωπο πάνω από τους Αγίους Αποστόλους, υπάρχουν πολλές μικροεστίες, μεταδίδει για την ΕΡΤ ο Ζώης Κακκαβάς.

Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ», και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, δεκαπέντε εθελοντικά οχήματα, δεκατρία των δήμων και της Περιφέρειας, έξι της ΕΥΔΑΠ, ενώ υπάρχουν και τρία χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και αντιπυρικές ζώνες.

Μέχρι και τη δύση του ηλίου, στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης ένα καναντέρ και τρία ελικόπτερα.

To έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου, Ζ. Κακκαβάς], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος