Μειώνονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά τη συμβιβαστική κίνηση της Ρώμης(video)

Μειώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων ύστερα από αναφορές ότι η Ρώμη σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της γρηγορότερα από το αναμενόμενο, περιορίζοντας τους φόβους για τη δημοσιονομική πολιτική της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη.

Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί στο 2,2% του ΑΕΠ το 2020 και στο 2% το 2021 από το 2,4% που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, δήλωσε χθες κυβερνητική πηγή από το κόμμα της Λέγκας.

Σε δηλώσεις του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 2,4% του ΑΕΠ της χώρας μόνον το 2019, και ότι από το 2020 και έπειτα, θα ξεκινήσει την καθοδική του πορεία.

Η εξέλιξη αυτή έφερε ανακούφιση στην αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημείωσαν πτώση από 6 έως 19 μονάδες βάσης, ύστερα από τέσσερις ημέρες σημαντικών αυξήσεων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά 10 μονάδες στο 3,33%, υποχωρώντας από το υψηλό τεσσεράμισι ετών στο οποίο ανήλθε χθες. Η διαφορά απόδοσης των ιταλικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε στις 290 μονάδες βάσης από τις περίπου 300 αργά χθες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να συναντηθεί με υπουργούς του για να συζητήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2019-2021 γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε πηγή στο Reuters. Τα νούμερα για το έλλειμμα του 2020-2021 αναφέρθηκαν αρχικά σε δημοσιεύματα των εφημερίδων Corriere della Sera και La Repubblica, οδηγώντας ανοδικά το ευρώ στη διαπραγμάτευσή του στην Ασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος