ΑΣΟΕΕ: Στα Εγκληματολογικά εξετάζονται τα ευρήματα-Αναστολή μαθημάτων μέχρι τις 17 Νοεμβρίου (video)

Σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών οι χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη στο εσωτερικό του, μετά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας. Στις έρευνες βρέθηκαν κάθε είδους υλικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού. Μετά και τα σημερινά γεγονότα και ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανακοίνωσε απόψε την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι και τη 17η Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο έχει ως εξής: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Η ΕΛΑΣ έδωσε σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

ΑΣΟΕΕ: Στα Εγκληματολογικά εξετάζονται τα ευρήματα-Αναστολή μαθημάτων μέχρι τις 17 Νοεμβρίου (video)Όπως τονίζεται σχετικά η ΕΛ.ΑΣ “θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις”.

Κ. Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες

Την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί σχολίασε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές. «Να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ» είπε σημειώνοντας «οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης».

«Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Επικράτεια. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτή η πολιτική δεν έχει πρόσημο, δεν είναι αριστερή, δεν είναι δεξιά, δεν είναι κεντρώα. Είναι υποχρέωση του κράτους η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος